Friday, September 23, 2011

Demam LI Report

Salam Jumaat semua...Alhamdulillah..berakhir sudah "demam LI Report" utk sy n my friends... So, Sesape yg berjaya wat  report yg tebal2, dpt present dpn penyelia dgn baik n berhabis duit bagai utk report Latihan Industri ni..Tahniah sy ucapkan..Moga usaha kita semua di Berkati n di Redhai ALLAH Taala..InsyaALLAH

2 minggu di sem baru = sem 5 =)... bgai2 ragam...yg jadual claz 3 kali tukar, yg konvo pe sume... then baru lps smlm tarikh last submit report LI kt penyelia n Fakulti..so, 1-2 hari sblm tu...mcm perang rasa..pkul 2 pagi riuh cm 9 mlm...

Sy?? Alhamdulilllah xbpe nk demam sgt la coz report dh siap...hari selasa dh siap print n photostate pe sume..tinggal nk hntr jer.. tp..bila tnjuk pnyelia..ade plak kne ubah format..aduyai..terpikir..dh photostate 2 copy, dh print utk penyelia.. nk kne print lgi sekali ke??? sy pun bgs sgt t'copy 2 salinan siap, pttnya 1 dulu.. aduhhh...garu pale dh..kalau nipis xpe..ni about 70 page+lampiran pe sume..hmm

Nak xnk kne gak btlkn pe sume n print semula....aduhhh..ink print pun dh hmpir thp min dh..huhuhu..mujur ade print sndiri..Syukur..if xde, nk g print bilik org or library..mau2 hbs 20-30 hengget...adoii..cover+ binding pe sume?? korg kira n pikir la sndiri..

tapii...sy jd demam sekali ni w'pun asalnya xdemam coz hari rabu mlm tu (esok khamis)..sy yg patutnya dh boleh relax, tdo awl utk claz 8 pg esok n bersiap sedia utk present report++ binding...tp sy demam sekali coz terpaksa tdo jam 4.00 pg..kepala dh sakit, bdn dh letih sgt pg tu..why?? bkn report sy xsiap, report kwn2 sy yg blum siap edit, setting n print pe sume..

So sy lah yg jd mgsa coz disebabkan sy ada print, sy xmemasal kne bukak kedai mlm tu...adoii.. actually, xde niat nk bukak perkhidmatan pun but bila kengkawan mintak tlg n bilik len yg wt khidmat print dh brderet n kne amik nombor mcm nk beli kopok lekor sedap kt Seberang Takir tu...sy as a friends yg ada hati n perut ni..hikhik..tlg la diorg..mula2 2 org je...last2 jd 7 org..xpelah..ikhlaskan ati jer..mga bila kita sush nnt, org len akan tlg kita plk...InsyaALLAH..till berakhir sehingga jam 4.00 pg..tu pun terkebil2, pale dh sakit..entah jam bpe sy tdo..bgun kul 6, mndi sume..trus xtdo2 lg, g claz jam 8 plak smpi kol 2 lbh siap sume..
*
*
*
ade lg citer...loom abiss...
*
*
*
ingtkan perang report LI dh abis..perang kt tempat photostate lak..budak2 berderet nk binding..nk photostate pe sume..sy yg pttnya leh siap xsmpi 5 minit kne tunggu 1 jam..pdahal just nk tebuk utk binding jerrrr..2 pun free je coz gne binding+cover lama..tmpt photostate yg selalunya xrmi org  tp haritu cm sardin dh..nk gerak pun xlh..hurm.. pelik gak, mcm pakat je bebudk ni nk siapkn serentak..sbb tu knp sy siap kn awl, coz xnk bersesak cm ni...tp, bila kne ubh pe yg sy wt tu..nk xnk kne hadapi sume ni.. serupa cm org baru siap..hurmm
*
*
ada lg citer ??? 
*
*
yup,ade lg perang..perang ngan kengkwn LI sy yg lelaki ni...ni la segelintir lelaki, suka sgt wt keje last minute...bnyk sgt alasan..huhuhu..bkn pe, disebabkan dia, sy xdpt nk tlg Tok'in n Dira wt disert n kuih utk jamuan raya claz mlm ni..mana xnya, kejap kata nk jumpa penyelia ptg..pastu pg pulak...pening lah.. pastu bila pg dh free, kata xblh coz xsiap g...alasannya pe??? xblh nk print..Printer terbakor...list nama staf kne tumpah kuah megi la...heiii..poyo tol lah diaorg ni..aduhai...mcm dh ade anak 10 je..hurmm.. sy ulang alik dr hostel dekat 3x kot..last2.. dlm kol 1.45 pas hbs perang pe sume tu, sy n Zam g terus jmpe penyelia, submit n present..diaorg yg mcm2 tu..ahhh, lantaklah..xkuasa nk tunggu..
*
*
sikit lagi cite
*
*
Alhamdulillah, time nk jumpa tu xketar pun n time nk present pun still ok even kne psiko n tnye mcm2..syukur lah..mcm nk jerit puas pas present n submit tu..pas siap sume, blik bilik, solat n sy tido smpi dekat kol 5..hehe....xlarat rasa, pale nk pecah..haritu panas terik pulak..dira n Tok'in xtnya kabo pasal kuih pe sume..xlart..pose plak..hmm..mlm ni je lah dtg g jamuan n tolong pe yg patt...tp syukur...lepas ni leh tumpu kt TESIS, assgment n clazz pulak..adoiii..hope xde lg perang2 meletus yek..
*
tamat cite ni...ade lg cite pasal "demam" ni yer..tp nantikan dlu "cite jamuan raya claz sy"
*
*
=) =) =)

LI Report sy..hehehe..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...