Tuesday, August 2, 2011

Nak LARI Lagi....

Salam....Alhamdulillah, berkesempatan mencoret di sini lgi... Hmmm, kt rumh jer...kebosanan..keseorangan.. kepanasan n kerinduan kt Mr.N... sumpah..rindu kt dia... xpuas jumpa kelmarin..sape suh sy wat hal aritu? kn dh xdpt nk citer mcm2 ngan dia.....huhuhuhu..

Harini kuar amik i/c kt JPN, tgk i/c..comel lah jgk pic sy ni..cehhh perasan..even kecacatan  kt muka ni jls n nyata nampaknya..huhuhu...redha je lah...syukur, Mr.N terima sy yg xseberapa ni seadanya... InsyaALLAH, sy pun terima dia seadanya...

Kelmarin, pas kuar ngan Mr.N, dia antar sy kt rumh kg, lama rasanya xblik rumah kg...pas merayap sana sini, petik rambutan, pulasan keliling rumh, mkn durian pe sume..hari last blh mkn siang hari..cehh..balun hbs2an..

Time rht2, tgk brg kat bilik, selongkar sana sini, jumpa pulak "harta karun" ni...my maddle time sek menengah dlu...wahhh..ade lg tersimpan rapi dlm box ni...almaklumlah, nk masuk almari kt ruang tamu, dh xmuat...kne tunggu rumah sendiri..hehehe..plg bnyk maddle lumba lari pnya...hehehe

Teringat dulu2..terpikir smula.."Kuat lari jgk aku ni..xpadan gemox".. hehehe.. jgn pndg sebelah mata tau..lari2 jarak jauh ni, every year msti muka ni..team sy siap org dh kenal...even jaguh kampung jer, xhebat mane pon smpi masuk mssd or mssj..hehehe.. blh la wt tambah mata rumah sukan..heheheh.. rentas desa pun, 2 thun jer kot x msuk senarai...1st time msuk jer no.2..hehehehe...

Skrg?? hmmm, xtau lah still kuat lari lg or x...lemak mcm berketul2 jer dlm bdn ni..hehehhe...nantilah try men lari2 ngan mr.n...hahhaha...=P


= )

Ramadhan Kareem...

Salam...Alhamdulillah..dpt bertemu Ramadhan lagi...2 Ramadhan 1432 hari ini....Untuk kali ni, berpuasa di Johor bersama family setelah beberapa tahun berpuasa bersama kwn2 di tempat bermusafir...hehehehe..

Walaupun buka puasa pertama xdpt berbuka beramai2 bersama family seperti puasa2 yg lalu, tp still meriah...cuma knp bulan puasa thn ni xterasa sgt zupp nya...huhuhuhu..harap sgt ibadah sepanjang bulan ni xla berkurang ke ape yek.. InsyaALLAH..mga dpt di manfaatkan bulan yg mulia ni sebaik2 nya...

InsyaALLAH andai dipanjangkan umur, puasa thn depan n seterusnya...berpuasa bersama family..."family baru".. cehhh...ok lah...selamat menjalani ibadah puasa dgn sebaik2 nya..Aminn


“Sesungguhnya syurga itu mempunyai sebuah pintu, disebut “rayyan”.  Akan diseru pada 
hari qiamat: “ Mana orang yang berpuasa?”. Lalu bila orang yang terakhir dari mereka 
telah masuk, maka pintu itupun ditutup”. 
 (hadis riwayat Bukhari dan Muslim) 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...