Saturday, January 29, 2011

~ Think Positive is Better~

Salam....
Harini...ingatkan mkn nasi bariani lg kt walimah kwn abg..tp, x jadi..hujan lebat..Just...mkn nasi+budu+ceper+ayam grg+smbal kicap bilis je kt umh...heheheAlhamdulillah...masakan simple n sedap... Kne control makan..lau x, ibarat di pam2 bdn ni even 1 week je duk kt umh..

Something bermain2 difikiran sy +++mlm td..Terbaca pulak status classmate kt FB..

..mintak izin copy status yer ibnu razaq...
Sy menghadapi situasi yg sama semalam...cuma bezanya sy siang...Bnda ni lah yg sy asyik terfikir jer....cm x tenang semalam nk naik bus..Syukur lah jgak coz driver solat time rest kt second RnR tu...Kalau fikir logik, time 1st RnR tu, waktu Zohor x masuk lg...Dan...bus start jalan pun Zohor x masuk waktu lg..Sy pun x solat lg..coz memg plan nk solat kat RnR ke-2.

Hmm...malangnya, RnR yg biasa berhenti tu x bukak smlm..So...bus just berhenti kat surau tepi jalan tu je utk solat...Driver siap pesan...sape yg solat, blh la turun...dlm mase about 30 minutes..Malangnya...yg turun utk solat tu boleh dibilang...n yg perempuan just 2 org jer..Saya n ade lah sorg lg...hmm..bukan nk kata baik..tp, memg dh belum solat, kita solat la..

Dlm hati ni tertanya2..."diaorg ni x solat ke?? agaknya dh solat kot time RnR 1st tu..huhu"...Sy pujuk je hati sy for think positive...lagi bek kot...tapi.....hishhhh...x tenang pulak hati ni...Dah smpai rumah n saat ni pun sy masih terfikir2 lagi tentang ni....hmmmm.....Sangka baik je laa..." diaorang dh solat la Raidah..." Hmmm..ok...kita yg solat ni pun x tau lg solat tu di terima ke x kan...Semoga setiap amalan n ibadah kita semua diterima oleh ALLAH...

Tinggalkan Seketika..

Salam...
Dah dekat Johor..Alhamdulillah...syukur..
Perjalanan kali ini lancar n dipernudahkan ALLAH..
Tinggal sebentar ya bilikku..kampusku...Unisza n Terengganu...=)
Jika diizinkan Allah n pnjg umur, sy akan kembali lg...InsyaALLAH..

Coret-coret harini:
  • Balik JB lg...
  • Pekena nasi Bariani...yum yum..delicioussss
  • Baru sedar, dh 4 hari rupenya x sentuh nasi..ptt la lapar yg amat...
  • Kaki crem coz sejuk penangan aircond bus+dlm kereta td..
  • Soalan Tutorial Hadis Ahkam slmt n berjaya di send via e-kelip..p/s= jgn tgguh keje lg...
  • Kepenatan double n trouble coz smlm g bndr renew simcard clcm+ beli kopok +++ kpntn sepanjang perjalanan td...huuhuh

Oklah...just nk tlis something je..hakikatnya..bdn ni sgt letih...
Gud Nite yer....SELAMAT BERCUTI SEMUA...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...