Wednesday, January 26, 2011

~Teman Baru~

Salam...

Tetiba rindu kat blog..hehehe
Padahal..baru smlm last entry saya...
Bnyk sgt bnda nk cerita, kongsi n rasa nak luah..

Blog inilah antara tempatnya...
Teman suka n duka..tempat menyimpan memory2 pahit n manis..
Tapi...smlm, sy dpt 'teman baru'...MY DIARY...

my 'teman baru'

Sy rasa, kat sinilah 1 tempat lg yg sy blh tulis...
Tulis sgala yg terbuku, terpendam,terperuk n ter'rahsia' selama ini dlm hati sy...
Cuma..sy x blh la nk kongsi cm blog ni coz ini 'RAHSIA HATI' sy...
Sy je yg tau..Biarlah rahsia yek...

Skrg..diary pun just taip je, xde nak tulis2 lagi...siap dlm laptop lagi tu..
Sblm ni, pernah beli diary, but membazir n terbiar cm tu jer..
Sejak tu,terus malas nak tulis2 diary lagi...
Just guna cebisan2 kertas x guna atau ape2 kertas je yg tercapai kt tangan.....
Bila terlintas sesuatu mcm rase sedih, mrh, geram, tension, suka..bla bla bla...
Tulis terus atas kertas ....Ni pun salah satu my hobby..huhuhuhu

hobi lama...lg baik kalau tulis note2 pelajaran kan...=) hehehe
Baru sy ingat....
Dulu..tlis2 atas kertas ni sbb 'dia'...
Blog ni terhasil  pun coz 'dia' dan... 
Smlm..."My Diary" @ teman baru ni wujud pun kerana 'dia' juga..
Hmm...masih tntg 'DIA'...bila akan berakhir?????

Hope..tgn2 ni akan lebih bnyk menulis sesuatu yg berguna dan diredhai olehNYA..

Ingatan Bersama:

Bahaya bila PENDAM jadi DENDAM....

Antara pintu masuk syaitan utk kuasai hati manusia... 
~Hasad dengki~ 


Sifat yg selalu diikuti rasa benci dan dendam berpanjangan dan selalunya membawa kepada perasaan sakit hati dan dendam.... 


Rasulullah SAW bersabda bermaksud: "Hindari kamu sifat hasad kerana ia memakan amalan kamu seperti api memakan kayu kering." (Hadis riwayat Bukhori dan Muslim) 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...