Saturday, January 22, 2011

Dah Sampai Ajal =(

Assalamualaikum..

Take 10 minutes dr menghafal AQ n stdy Fiqh Islami..
Kalau diteruskan membaca...kompem *turu..huhuhuh..

Siapa yg mati??? Innalillah..dh smpai ajal...
Tapi x sedih pun..huhuhuh..sungguh zalim..
Geram n sgt2 menguji kesabaran adalah...

Hmm...tahun ni je..mcm2 barang sy yg menamatkan kontrak ngan sy...
Yg dah pencen pun ad..yg dh sampai ajal pun ada..
1st- pendrive...2nd-simcard celcom.....Dua bnda ni sebaya umur dia..
2 tahun lebih...hahaha, beli time hmpir2 nak masuk U...awal thn 2009...

Paling tension, simcard tu lah...dah la no pnting..majoriti org contact via no ni..
Termasuklah pakwe sy..huhuhu..Oppss...kengkawan sy..
Syukur ade no Mxs..tapi bankrup la..mahal weh ke no line x sama ni...Adooiii
Sungguh malas nk ke center utk renew...balasan...coz tipu 'dia'..huhhuuh

Cm tau2 je kan yg tuan dia ni tgh sengkek skrg ni..adodoiii
Kali ni, sekali 2 brg perlu di buang...memg dh x lh nak repair ke ape...dan...
Ke'ajal'an brg2 ni jgk sangat2 lah menyusahkan sy...Sabar jer lah...

Sblm ni, 2 kasut dah putus...hmmm...nak nangis rase...kasut 1 n kasut 2
Hope...xdelah lg brg2 sy yg akan tinggalkan sy...cukup2lah..finance tgh low ni..

Akibat geram n tension
lastly..sy smack dia..hahaha..
Umo dia 2 tahun, 1 bulan brpe hari ntah...huuhuhu..
*turu~ tidur

Just nk luah..
  • Mst ade kaitan ngan 'dia'...ni bkn chemistry ok..(geram)..
  • Sbb x istimewa...dia x pernah tanya cm tu..huhuhu..waste my time..my tears (kecik hati)..
  • Ingatan aku terhadap dia pun dh nk 'sampai ajal' ker??? (mengharap)

~Puas~

Salam Hujung Minggu..

Alhamdulillah..diberi peluang lg utk terus bernafas di bumi ALLAH yg indah ini..
Baru pulang dr ko-bola jaring beberapa minit yg lalu...
Terasa otot2 n sendi2 ni regang n longgar coz sebelum ni kaku n kematu jer..hahhaha..
Denyut nadi ni pun mgkin 150/saat...barangkali terkezuuutttt...lama x exercise...
Exercise time nk g claz jer...Yelah, berjalan jauh n terkejar2 coz kelewatan...huhuhu....

Puas yg amat tadi coz warming up yg best n enjoy++ dpt men bola jaring tnpa peraturan...
Fasi bagi kitaorg main dulu...merasa katanya...ceh...
Sungguh..memg enjoy...lepas gian nak main something yg cm ni...
Blh lari2...jerit2...jatuh2...tolak2...ketawa2..gaduh2....hehehehe...
Jujurnya sy memg suka permainan yg perlukan kita fokus but enjoy...lupe sgla mslh..

Jujurnya juga sy agak kurang minat jogging..mayb x de tumpuan kat situ...
Still blh ingat masalah..bual2..fikiran melayang sane sini..kene ngurat..usik2 orang..hahaha..btl x??
Sgt2 la malas nk ber'jogging' wktu ptg2 tu coz hbs claz dh ptg n malas la..hehehe
Syukurlah kesihatan ok kot..(tau2 jer) n berat badan maintain...(yer ker??)
But..I admit la, segala permainan yg perlukan gerak badan sgt2 lah baik dr membuat air liur basi di atas katil kan...???? hehee

Anyway...yg penting jaga kesihatan...amalkan healthy lifestyle n niat beriadah tu kerana ALLAH...
InsyaALLAH...di kurniakan kesihatan yg baik n dijauhkan dr penyakit...Syukuri nikmat yg ALLAH beri..

hiasan semata-mata

Sabda Rasulullah S.A.W bermaksud:
 “Ada dua nikmat yang kebanyakan manusia tertipu kerananya iaitu kesihatan dan masa lapang.” 
(Hadis riwayat Al-Bukhari)

Just nk luah:

  • Geram..susah sgt ke nk bg tau...x la misunderstanding cm ni..huhuuhu..
  • Dah smpai masa need to be removed a Celcom Simcard yg mengong ni...huhhh..Malasnya nak renew...balasan coz aku _ _ _ _ dia la tu...waawaawaa..
  • Hope sgt proposal tu x diterima n x dipilih utk jd S/U...
  • Mls nya nk wat Maqal Arab ni...jenuh nk membariskan artikel ni...waawaawaa

~Ingatkan Aku~

Salam...
Terasa ingin berkongsi sesuatu...
Alhamdulillah...beberapa jam yg lalu, sy antara yg dipilih oleh Allah..
Dipilih utk sama2 muhasabah diri, sedar, insaf n ubah paradigma utk menjadi seorang Muslim dan khalifah di bumi Allah yg sebenar-benarnya.

Tadi, slps Isyak...surau Saodah ( Musolla Blok Kediaman Pljr) ade buat tayangan...
Memg dh niat nk pergi coz nak tau sgt, tayangan ape lah yg cm best tu..
Alhamdulillah, memg x rugi lgsung pergi tadi...walaupun rase ngatuk sgt time tayangan ke-2..
Ade 4 tayangan yg x berapa pnjg tapi sgt menginsaf n menyedarkan diri sy yg mudah sgt alpa..

Diringkaskan citer...pndapat sy tntg tayangan2 td...

Tayangan pertama :
  • Video Arab...About death...
  • Menakutkan..menginsafkan...men'taubat'kan....
  • Best...even xbpe faham dialognya coz in Arabic..
Tayangan ke-2:
  • Tayangan umum...tentang "kita" sbg manusia yg lalai...yg cintakan dunia...
  • Memuhasabahkan diri ...tersedar....Best..best
Tayangan ke-3:
  • Tentang sejarah kegemilangan Islam dulu...dan Islam yg kini...
  • Kagum...sedih...rasa ingin berada di zaman kegemilangan Islam dulu...
  • Best..best..
Tayangan ke-4:
  • Video klip nasyid kumpulan Mestica...klik "WAJAH SUCI"..kalau nk tgk video ni..
  • Very2 touching...meruntun n menyayat hati...sedih..
  • Lirik yg menyentuh hati...sgt lah keras hati seseorg itu andai x ade rase insaf, simpati, kasihan dan takut tatkala melihat video ni...
  • Balik ke bilik, cari video ni..nak hayati lagi...1st time dgr lagu ni td...mayb lagu baru kot...Knp blh x tau??? 
  • Gugur jg air mata ini akhirnya semasa video ini diulang n dihayati utk kali ke-3 nya..  
  • Super duper best lah....
Syukur Ya ALLAH kerana masih selamatkan hambaMU ini dr terus hanyut oleh nafsu dan permainan dunia.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...