Friday, September 30, 2011

Raya 4 in 1

Salam..Alhamdulillah, berkarya lg di sini... haaa, karya ker?? huhuhu.. Yup, dh masuk 1 Zulkaedah 1432 H, mean, tamat sudah Syawal..n lebih tepat lg...Dh habis rayeee....hehehehe..Syukur, kelmarin raya lg..yelah, dh berjaya settlekan hutang puasa n puasa 6 syawal..Alhamdulillah, mga di berkati selalu..Aminn

Naik sem baru jer, kalau pas raya, alamatnya memg bnyk la pegi jamuan raya..sama ada yg berbayar or free of charge..hahah..walau apapun, rasa2 nya this year is a last year utk sy raikan jamuan raya ngan kwn2.. huhuhu..cm sedih tetiba plak..dh la memg tgh sedih ni...cewek nya cik Rai ni...hmmmm

So, mls nk cite pnjg..tgk pic yg berjaya di snap sepanjang sy join 4 jamuan raya bersama kengkawan..best3..

~1st kat rumah clazmate..kak Chik~

Effect "Flash" semata2..huhuhu
laksa penang memg sdp kn dehya?


~2nd- Jamuan Raya MyClaz Syariah 5A~
my beloved clazmate
berucap lah plak.. 
K.A.M.I
Alahai anak kak chik
Alahaiii


~3rd- UnisZA Raya~
Juadah sama je every year..hehehe

~4th- PRISYA Raya~
simple je..hehehe
nombor xbertuah..hehehe
makan sokmo.. 
Juadah yg membuka selera...berbaloiii 


Tq to Tok'in, Waina n sesape yg share pic2 ni..sy abadikan di sini..=)


~ sekian...~





Thursday, September 29, 2011

...air mata itu...

        Air mata itu
Ketika DIA yg dulu,air mata itu mengalir..
DIA yang kini, air mata itu mengalir lagi..dan lagi...

Sampai bilakah air mata itu mahu mengalir dan mengalir...
Adakah DIA dijadikan untuk terus mengalirkan air mata itu..??
Tetapi sampai bila???



Monday, September 26, 2011

Jalan Lambat??

Salam Isnin...Alhamdulillah, hari ni ok even pinggang ni still sakit lg..msh terasa bisa...Hmm, kalau ikutkan jadual, harini claz straight 8pg -1tgh hari..dh terbayang, nk kene duk lama..waduhh, panas bumper, pinggang pon blh berasap n berbisa2 lah gamaknya...

Tp, ditakdirkan arini, pas claz kewangan Islam, n x nk kne jalan laju  coz claz ni agak jauh la gak dr claz KI ni..huhuhu..takut lambat..almaklumlah ustaz strict bab2 lmbt ni..tp, dh smpi pintu claz, tgk claz len, bru nk col, tgk msj, claz xde..g DABS dgr seminar..aduhai..komain la blari td..hmmm..

Tp, bkn nk citer ni pun, nk citer pasal sy yg sejak akhir2 ni asyik ketinggalan je bile berjalan..alahai...kesian x?? huhuhu..yelah, bile berjalan 6 org tu, sokmo sy yg terkebelakang..lg2 bila agak dh nk time claz..memg ketara nmpk sy ketinggalan..aduhaiii, apa pnca ye?? setahu sy, sy lah sebelum ni yg plg jalan laju n memg jalan jns laju xpndg kanan kiri..tp sekarang???????

Hmm, pikir2 blik, sy gemuk ker??? hahaha.. impossible lah alasan tu kot coz sy xla cm tu..cehh..tp, serius sy selalu ketinggalan, kengkwn sy kekadg dh jauh ngan sy, sy terkejar2...aduhaii...time jalan bila kuar ngan Mr.N pun sama..selalu ketinggalan...yelah, nk heret ke, pegang or pimpin xblh...jln beriring jer, tp selalu gak rs diri ni ketinggalan kt belakang...huhuhu..sdhnya..=(

Apesal lah sy sekarang dh semakin lmbt bila berjalan ek?????

????

Sunday, September 25, 2011

dia dtg lagi...

Salam..Alhamdulillah...w'pun keadaan yg kurg mengizinkan skrg ni, tp msh blh nk menulis di sini...hmmm, sht? skrg ni xbpe nk sihat..zahir nmpk sihat tp, batin, hanya Tuhan yg tahu..menahan je...

Ya...'dia" dtg lg dh....sakit pinggang sy ni lah...dh mula bisa sume...since kelas Fiqh Muassir ptg td smpi la skrg ni... mlh mkin bisa pinggang n belakang ni rasa..baring pun sakit...padahal duduk 2 jam je..duduk pun atas kerusi yg agak selesa...Gelak2 jgk time claz td, tp hakikatnya..sdg menahan sakit pinggang n blkg ni..aduhhhh

Xtau pe yg nk di salahkan..postur duduk sy ke?? kerusi? or gaya hdp sy?? kurg minum kalsium??..hurm.. entah la..msh mencari punca sakit ni...mslh nya, kekadang ok, tp selalunya memg dudk lama sikit pasti sakit..aritu blik Jhr-Trganu pun serupa..2 duduk kusyen yg empuk..

Then skrg ni ada penyakit baru pulak..sakit kepala..ni pun satu mslh kt sy..bila dh sakit kepala berdenyut2 cm nk pecah..mcm nk amik tukul ktuk pale ni or hentak kt dinding kuat2..Tuhan je yg tau...sakit pale ni pun kekadg dtg, kekadg ok je..tp bila dh menyerang..memg cm nk nangis..wt ape sume xkena..baring pun xkena.. minyak kapak or minyak angin jgn ckp la...bg botol besar pun, xsmpi sebulan habis dh...

Puas kene bebel ngan Mr.N..sy pun xtau nk kata pe...Kifarah apakah yg sdg Allah beri kt sy ni yer??? bnyk dosa sy kot Tuhan bls sedemikian rupe..Ya Allah, berilah hambaMu ini kekuatan utk menghadapi ujian Mu..
Temukan lah aku dgn penawarnya...Aminn

Friday, September 23, 2011

Demam LI Report

Salam Jumaat semua...Alhamdulillah..berakhir sudah "demam LI Report" utk sy n my friends... So, Sesape yg berjaya wat  report yg tebal2, dpt present dpn penyelia dgn baik n berhabis duit bagai utk report Latihan Industri ni..Tahniah sy ucapkan..Moga usaha kita semua di Berkati n di Redhai ALLAH Taala..InsyaALLAH

2 minggu di sem baru = sem 5 =)... bgai2 ragam...yg jadual claz 3 kali tukar, yg konvo pe sume... then baru lps smlm tarikh last submit report LI kt penyelia n Fakulti..so, 1-2 hari sblm tu...mcm perang rasa..pkul 2 pagi riuh cm 9 mlm...

Sy?? Alhamdulilllah xbpe nk demam sgt la coz report dh siap...hari selasa dh siap print n photostate pe sume..tinggal nk hntr jer.. tp..bila tnjuk pnyelia..ade plak kne ubah format..aduyai..terpikir..dh photostate 2 copy, dh print utk penyelia.. nk kne print lgi sekali ke??? sy pun bgs sgt t'copy 2 salinan siap, pttnya 1 dulu.. aduhhh...garu pale dh..kalau nipis xpe..ni about 70 page+lampiran pe sume..hmm

Nak xnk kne gak btlkn pe sume n print semula....aduhhh..ink print pun dh hmpir thp min dh..huhuhu..mujur ade print sndiri..Syukur..if xde, nk g print bilik org or library..mau2 hbs 20-30 hengget...adoii..cover+ binding pe sume?? korg kira n pikir la sndiri..

tapii...sy jd demam sekali ni w'pun asalnya xdemam coz hari rabu mlm tu (esok khamis)..sy yg patutnya dh boleh relax, tdo awl utk claz 8 pg esok n bersiap sedia utk present report++ binding...tp sy demam sekali coz terpaksa tdo jam 4.00 pg..kepala dh sakit, bdn dh letih sgt pg tu..why?? bkn report sy xsiap, report kwn2 sy yg blum siap edit, setting n print pe sume..

So sy lah yg jd mgsa coz disebabkan sy ada print, sy xmemasal kne bukak kedai mlm tu...adoii.. actually, xde niat nk bukak perkhidmatan pun but bila kengkawan mintak tlg n bilik len yg wt khidmat print dh brderet n kne amik nombor mcm nk beli kopok lekor sedap kt Seberang Takir tu...sy as a friends yg ada hati n perut ni..hikhik..tlg la diorg..mula2 2 org je...last2 jd 7 org..xpelah..ikhlaskan ati jer..mga bila kita sush nnt, org len akan tlg kita plk...InsyaALLAH..till berakhir sehingga jam 4.00 pg..tu pun terkebil2, pale dh sakit..entah jam bpe sy tdo..bgun kul 6, mndi sume..trus xtdo2 lg, g claz jam 8 plak smpi kol 2 lbh siap sume..
*
*
*
ade lg citer...loom abiss...
*
*
*
ingtkan perang report LI dh abis..perang kt tempat photostate lak..budak2 berderet nk binding..nk photostate pe sume..sy yg pttnya leh siap xsmpi 5 minit kne tunggu 1 jam..pdahal just nk tebuk utk binding jerrrr..2 pun free je coz gne binding+cover lama..tmpt photostate yg selalunya xrmi org  tp haritu cm sardin dh..nk gerak pun xlh..hurm.. pelik gak, mcm pakat je bebudk ni nk siapkn serentak..sbb tu knp sy siap kn awl, coz xnk bersesak cm ni...tp, bila kne ubh pe yg sy wt tu..nk xnk kne hadapi sume ni.. serupa cm org baru siap..hurmm
*
*
ada lg citer ??? 
*
*
yup,ade lg perang..perang ngan kengkwn LI sy yg lelaki ni...ni la segelintir lelaki, suka sgt wt keje last minute...bnyk sgt alasan..huhuhu..bkn pe, disebabkan dia, sy xdpt nk tlg Tok'in n Dira wt disert n kuih utk jamuan raya claz mlm ni..mana xnya, kejap kata nk jumpa penyelia ptg..pastu pg pulak...pening lah.. pastu bila pg dh free, kata xblh coz xsiap g...alasannya pe??? xblh nk print..Printer terbakor...list nama staf kne tumpah kuah megi la...heiii..poyo tol lah diaorg ni..aduhai...mcm dh ade anak 10 je..hurmm.. sy ulang alik dr hostel dekat 3x kot..last2.. dlm kol 1.45 pas hbs perang pe sume tu, sy n Zam g terus jmpe penyelia, submit n present..diaorg yg mcm2 tu..ahhh, lantaklah..xkuasa nk tunggu..
*
*
sikit lagi cite
*
*
Alhamdulillah, time nk jumpa tu xketar pun n time nk present pun still ok even kne psiko n tnye mcm2..syukur lah..mcm nk jerit puas pas present n submit tu..pas siap sume, blik bilik, solat n sy tido smpi dekat kol 5..hehe....xlarat rasa, pale nk pecah..haritu panas terik pulak..dira n Tok'in xtnya kabo pasal kuih pe sume..xlart..pose plak..hmm..mlm ni je lah dtg g jamuan n tolong pe yg patt...tp syukur...lepas ni leh tumpu kt TESIS, assgment n clazz pulak..adoiii..hope xde lg perang2 meletus yek..
*
tamat cite ni...ade lg cite pasal "demam" ni yer..tp nantikan dlu "cite jamuan raya claz sy"
*
*
=) =) =)

LI Report sy..hehehe..

Monday, September 19, 2011

Main Cak Ba Cak Ba Pulak...

Salam...Alhamdulillah...Bersyukur ke ats RahmatMu...Msh di sini lg..Mencoret, meluah n melontarkan apa yg sedang bermain di fikiran..hmm

Mendapat ujian drNya...2 hari xdok air...aduhai...perkara yg paling lemah utk dihadapi...Lumrah hidup... Agar selalu mensyukuricnikmat pemberianNya..Guna jimat cermat, bukan membazir..hmmm...

Yg bestnya...blh pulak air ni main cak ba  cak ba ek..jap ade, jap xde...tgh2 mandi tetiba xde..aduhai..mujur ade yg dalam baldi...bru nk start balik...kuar mule air tu..aikkk...blh lak cm tu..huhuhu

Walau apapun, still bersyukur yg amat sgt pada yg Esa kerana msh dpt gnekn nikmat2 lain pemberianNYA yg masih dapat dinikmati..Alhamdulillah..hope, xberpanjangan la masalah air ni yek..

Hilang nikmat b'msj ngan Mr.N..hahaha, hnset dia demam ...coz mandi hujan kot aritu..huhuhu..YM je lah.. Syukur still blh YM lg..hehehe..

air oh air


" Dekat Padamu "
----------------------->???<-----------------------

Sunday, September 18, 2011

Kisah Hati

Salam... Alhamdulillah...mencoret lg disini...mana xnya, tmpat meluah segala rasa di hati...walaupun xsemua still tertulis di sini..

Baru shj menyaksikan satu persembahan hebat...terusik sikit hati ni..tp sy tau hati sy kuat skrg ni..dh xkish apa yg berlaku..why? sbb ada di sekeliling sy insan2 yg sayang kt sy even jauh or dekat..anyway..congrate.. Hanya itu yg termampu dr kejauhan..Saya...masih jauh lagi perjalanan hidup...dan utk menuju ke situ..InsyaALLAH... hanya doa setiap waktu di panjatkan agar saat itu akan di rasai juga malah lebih hebat dr itu...hehhehe..yg penting keRedhaan n keBerkatan dariNYA..

kisah hatiku
'Kisah Hati' lagu dendangan Alyah yg tgh glamour n agak mengusik hati kcil ini..bait2 lagu ni pun agak bermakna lah jgk utk sy..ahhh, bosan bercerita kisah hati yg dulu...cukuplah...cumaaaaa...lagu ni mengingatkan sy dgn si kecik 'Faris'...alahai...serius, sy rindu sgt kt dia...terngiang2 kt telinga ni dia nyanyi rgkap 1st lagu ni...alahai, rndunyaaa... mama n baba dia n acik2 dia yg len geleng kpala jer tgk dia nyanyi..

Paling xpuas hati bila sy yg disalahkan...yelah, diorg kata sy tok guru dia...cehhh, padahal bdk tu dgr kt TV, acik nya jgk disalahkan...aduhai...nasib badan... Faris faris..walapun mcm2 perangai dia yg menggeramkan hati..tp itu yg buat sy rindu kt si faris ni...tp bila tgk dia ingatkan sy pd "kisah hati" sy yg dulu..hmm

faris..ohh..fariss

Si Hitam

Salam..Alhamdulillah, 2 hari yg memenatkan sudah berlalu..2 hari jd mak pacak kt tgh padang..aduhai...sabo je la..nsb baik la sy ni pelajar Unisza yg baik n ikut arahan...cehhh..

1st berbaris tgh pns coz sempena perasmian hari konvo..2nd, berbaris sempena Hari Malaysia..hurmmm... hitam sudah muka...tp bgsnya time berbaris hari Malaysia tu, xberbaris pon, smpi je trus g jenjalan kt gerai2 kt tapak konvo, wt hal n kepala sndri..hehehe..nakal sungguh...lantak la pe jd kt atas stage tu...org nk bebel ke, nk nyanyi ke, nk berlakon ke, pancaragam ke...layannn

Yup, setakat thn ni je la terpacak raikan student2 nk konvo, perasmi pe sume...tobat dh 2 thn cm ni.. InsyaALLAH, next year org len plak yg terpacak nk raikan sy..hehehhe..InsyaALLA.Aminn

Belon berterbangan slps perasmian..membazir je..huhuhu
Jom mai UniSZA
Lihat...sume berpayung...mane sy yer???
mogok xnk g berbaris..hahahaha..poyoo

Friday, September 16, 2011

Jadi ''CETI'' lagi..

Salam Hari Jumaat yg penuh barakah..Salam hari Malaysia... Alhamdulillah, sudah seminggu di sini... mcm2 yg baru, muka budak2 baru, ragam2 baru, peraturan2 baru, dpt blok baru, lec baru, kelas pun ada yg baru..hehehe..kwn2 pun dgn penampilan yg baru..ada yg mkin cntik, mkin slim, mkin sihat n mcm2 lg lah...bnyk sgt nk citer...

Saya?? ada org kata sy mkin susut..''susut'' bukn kurus yer...hmmm, ye ke?? mayb coz sokmo xde selera nk mkn. Duk rumh n kmpus, serupa jer.. tp berat still maintain..kurg 2kg jer kot...bdn jer cm susut sikit kot..org kata laaa, baju raya aritu pun size S..XS pun lh jgk but xselesa la..hmmm, pkai bju bsr2 dh blh msuk lg sorg dlm bju 2..hehehe..mcm2...actly..bkn nk cite psl ni...nk cite psl jawatan baru..hmmm

Sem ni naik lg nama jd "CETI" halal...aduhai...lemah btol bile bab2 pegang duit ni..pesal lah diaorg suka sgt suh jd ceti claz ni ek???? mayb sy banker ker??? or sy ni ceti yg jns xg serbu bilik org kutip hutg or sy ni lmh lmbut kot..heheheh..ceti yg baik katakan...ahahahaha..perasan tahap karma..

Di hari pelantikan je terus dpt duit..bgs2..ada kemajuan..xpyh kne wrning ke pe...faham2 sudah..hope setakat ni je lah jd "CETI" utk kelas...mls dah.. jd akauntan ber"gaji" xpe..xpun keje2 cnsultant syariah kt bank2 ke...cehhhh.. InsyaALLAH...aminn

hari ke-2 kuliah di claz yg baru...msh berbalut lg kerusi n meja tuuu...
cik "ceti" n friends

Tuesday, September 13, 2011

Ceritera Raya 2011/1432

Salam...15 Syawal 1432..msh raya lg kan??? so, di kesempatan ini, Cik Rai ingin mengucapkan...

"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI"

Cik Rai Mohon Maaf Zahir dan Batin kepada semua yg menjenguk n membaca entry2 cik Rai kt sini...yg kenal ngan Cik Rai.. n sesapa sajalah yg mungkin cik rai ada buat salah yg secara sengaja or xsengaja...Mohon maaf ye..Moga kita semua di Rahmati olehNya selalu..Aminn..

Syawal kali ni adalah syawal yg ke-10 tanpa bonda tercinta...rindu sgt pada bonda....tapi sy masih di kelilingi insan2 yg tersayang, bapak, adik beradik n sesiapa shj yg menyayangi diri ini..

Kenangan Raya bersama Bonda n ayahanda-1996
Bonda n Ayahanda bersama cucu2 nya...Memory hari raya thn 2001
(kali terakhir raya bersama bonda)

- still mencari gmbar kami 16 org adik beradik bersama bonda n ayahanda pada hari raya 2001-

Walaupun raya tnpa bonda tersayang, Alhamdulillah..raya kali ni still meriah..mana xnya, every year ada je bertambah.. kalau bukan anak sedara/ cucu, menantu..hehehe... walaupun raya tnpa menantu baru...stilll meriah family cikgu sarun ni...

Ini lah hasil klik sana n sini..DLSR, Nikon, SE n mcm2 brand lg yg xdpt dikenal pasti..yg pntg terbaekkk..=)

3 bujang yg sudah berpunya...hehhehe =)
sebahagian adik beradik, ipar duai n cucu yg ada di pg raya..=)
kami keluarga besar..=)

Raya belum habis lagi..baru 5 hari di terengganu....sy dh rindu kg halaman, family semua, suasana raya yg baru berlalu...seronok.. waaaa... rndunya...



Monday, September 12, 2011

TQ MR.N =)

Salam..Alhamdulillah...3 hari sudah di bumi terengganu...xbnyk bezanya...still sama...yg bezanya cuma balik kali ni ke kampus Mr.N yang hntar selepas mendapat restu n lesen pelepasan dr family...hehhehee..bukan mudah tu.. Dari Johor ke Terengganu...jauhhh...

Family kata, untung sy ada org snggup hantar.. cuma kne pndai2 jga diri, maruah n nama baik family...Yup, i know that...lg2 nk berjalan jauh ni, xkn nk wat dosa kn..Nanti Allah bg bala baru tau...Nauzubillah...

Sepanjang perjalanan kami, semua ok...lncar n mudah je...Alhamdulillah, kami selamat pergi dan .. Mr. N sy pun selamat smpi kt rumah dia kt kajang tu...tu yg di harap2 kn sgt...hati xsng bila dia xsmpi rumah lg..tp Allah peliharakan Mr.N sy...syukur sgt2..

Spend masa ngan Mr.N..Jumaat n Sabtu...teman dia cari kopok lah..tu je kot..yg len xdpt la coz kekangan masa n diri sy sendiri yg xdpt nk bw Mr.N sy ni jalan2 sgt..sian dia...Mohon maaf sgt2 ye awk... nk wt awk gmbira smbil bercuti kt Terengganu ni x kesampaian la...makin wt awk sush ade la...nk lyn karenah sy yg mcm2 slama 2 hari tu...hope awk maafkn  sy ye...

Yg perlu kita ingt ialah 10/9/2011 tu..adalah utk kali pertamanya kita 'amik gmbr berdua'..opppssss... bkn dekat2, bkn kt tmpt sunyi n sgla yg bukan2 k..itu pun slps 6 bulan berhubungan...selama ni jumpa kita xpernh amik pic sama2 kn..hehehe.. sy ingat mampu bertahan smpi kahwin nnt...huhuhu..nasibla awk Mr.N...pic sy sume poyo2 n hudus blaka...hehehe..nasib awk la...

Ape2 pun...sy berterima kasih kt awk sgt2 coz sanggup luangkan masa, tenaga n segalanya utk hantar sy pulang ke kampus...Tq sgt2 yg xterhingga...Sayang la kamu..hehehe.. n family awk jg yg bg saya pinjam awk untuk 2 hari...hehehe..Hope berhubungan ni berkekalan hingga akhir hayat..Aminn

hehehe..klik sana..klik sini...

Lepaskan Rindu Itu

Salam Syawal...Alhamdulillah, msh berkesempatan  menjenguk blog yg agak terbengkalai ni... Waaa..rindu sgt2 lah...mane xnya. blog ni la jd tmpat nk lepaskan rindu kt org2 yg sy sayang, yg jauh di mata, tempat meluah rasa, suka n duka serta cerita2 hot..cewahhh...disebabkan kesulitan n kesebokkan diri, so xdpt nk post ape2 entry... InsyaALLAH, lps ni mgkin sempat..hope gtu lah yer..

Rndu kat blog, rndu ngan family...rindu ngan Mr.N walaupun baru 2 hari berjauhan..huhuuhu..mampukan hati ini menanggungnya??? InsyaALLAH..sy kuat...hehehe..smga niat yg ikhlas untuk memulakan semula sesi pembelajaran ini diredhai dan di restui.. Smga di permudahkan ALLAH segala urusan dan perjalanan hidup...

To be continue......nantikan cite2 menarik sy yer...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...