Tuesday, May 31, 2011

KLON

Salam..

Dah masuk 3 minggu...hampir sebulan sy berpraktikal..sungguh xrasa masa tu berlalu cukup pantas...Tiap kali smpi ofis jer, sure n confirm jumpa  Mr Klon n Ms.Klon...xjd masalah pun muka diaorg ni de seiras ngan some person but jd terganggu n terusik hati ni bila pandang muka diaorg ni related plak ngan org2 yg sgt membuat hati sy berperasaan sesuatu (btl ker ayt ni??)..cehhhh..

serius...1st, Mr.Klon ni seiras ngan Mr.N sy..adoiiii.. serius xtipu.. gaya, sempoi2 nya...sume lah, mcm Mr.N sy...

2nd, Ms.Klon ni pulak ada rupe cm tunang en.pelayar tu...kalau berbual2 ngan Ms.Klon ni, teringat kat si cantik manis tu...heheheh...ni puji ikhlas...dia memg cantik....sesuai sgt ngan en.pelayar tu..n one more.. jiran depan rumah kakak ni pun, anak dia mcm muka tunang en.pelayar ni....sumpah xtipu... kekadang time ajar ngaji, xblh tgk muka dia....hmmmmm...

Tp, esok, Ms.Klon dh mula bertugas kat Pontian pulak..bru td dpt surat pindah... dh xde lg lah Ms.Klon pasni..tinggal Mr.Klon jer...heheheheh.. InsyaALLAH nextweek tukar bhgn satu ofis ngan Mr.Klon..hehehe


short report

Assalamualaikum....hmpir 4 hari xberblogging...xde masa nk online pun, nk wat pape entry,lg lah..bek lyn Mr.N huuhu...pas isyak jer kekadang dh kuyu jer mata..hmmm...baru ku rasa betapa buzy n penatnya keje ofis ni..huhuhu..

So, decided utk tulis ringkas2 jer lah pape yg dh kulalui beberapa hari yg lalu..hmmm...dh penat tulis report praktikal panjang berjela..heheehhe... so, entry ni pon ringkas2 jer...1 more, hari2 cm sama jer aktivitinya...cm blh copy n paste jer report tu...huhuhuhuhu

26/5- Khamis
* msuk ofis cm biase, ngadap file2 merah, buku panjang n besar++ jwb pggilan tel++ photostate+++ men game..hehehe
* bg kaunseling kt sepasang budak sekolah yg kene cekup coz berdua2an malam2 kt dataran BP...hahaha. Bila Ustazah "Aidah" bg kaunseling...pns telinga...

27/5- Jumaat
* kebasahan n kelencunan time nk g keje coz hujan...smpi ofis 8.20pg, punch card merah..adoiii..
* dlm kelencunan, ustz ajak g wat operasi tangkap org khalwat...malangnya operasi gagal...sungguh licik..
* xngadap file merah sgt tp ustz suh jaga ofis...staff ramai xde..hehehe...pnt wt keje...men game laaa...sungguh relax arini
* dpt result exam sem4..agak tidak memuaskan..huhuh..kesedihan yg amat =(
* Mr.N balik Johor...=)

28/5-Sabtu
* Ketiduran...weekend laa....
* Jumpa Mr.N, jalan2 Summit Parade yg agak suram...mkn Mc.D..jalan2 'Kepo' @ Carrefour

29/5-Ahad
* Baba g Perak..yahooo....
* G jemputan kahwin...
* Iron baju nk wat keje 9 pasang...siap...
* Mr.N dh kat KL..berjauhan lg...=(

30/5-Isnin
* Kerinan...smpi ofis jam 8.00 tepat...selamat..Alhamdulillah
* Still kt bahagian penguatkuasaan...3 minggu laaa jwbnya...
* Ngadap file merah lg....bila mau hbs??? tulisan pun dh mcm doktor daaa...
* Mesin photostate+ pelanggan+ jwb telefon+buku daftar kes....huhuhuh

31/5-Selasa
* Kebasahan coz kene simbah time naik motor..huhhhhh
* Ngadap fail merah lg...men game platypus..hehehhe
* Keletihan n kengantukan coz "Short Report"..
* Selamat berbahagia+ bergembira wat "kamu berdua"
* Miss Mr.N =)... will met u soon ~ 11/6..InsyaALLAH.. bhagia bersama kamu..

ohhh ....Fail Merah
kt ofis

Sudah ngantuk..esok mau kerja lagi....Nite semua...Wassalam...


Friday, May 27, 2011

Sedih+ Pelik

Salam...Alhamdulillah...batuk bertambah baik n bdn bertambah sihat...harini dpt berita xbest n xm'gembirakan... result kuar...agak xmemuaskan hati...serius, sgt2 tak puas hati...dh wat yg terbaik, tp, result yg sedikit m'hampakan..xspt yg diharapkan..walau apa pun, still bersyukur sgt2 coz lulus n pngk xla teruk sgt. Tp, agak kcewa.. jgn sedih n putus asa Raidah, masih ada peluang utk baiki kelemahan n pertingkatkan kecemerlangan..... must be struggle untuk 2 lg sem last ni..hope, dpt naiklkn pngk untuk last nnt..InsyaALLAH... jgn putus asa ya Raidah...

Pelik...sem ni, result kuar awal sgt...baru 2 minggu cuti...rasanya, solat hajat, doa pun masih sikit or xbnyk lg (blh ker ek kata cmni??) Result dh kuar???? pelik2...selalunya 3 minggu or 2 minggu nk naik sem baru, result baru kuar..hmmm..2 yg jd lg xpuas hati...sedihhh =(..apelah, mungkin Allah nk sedarkan sy agar xlalai, berusaha n xberputus asa serta bersyukur atas apa yg Allah beri sama ada baik atau buruk.. Yg penting, semua yg sy buat  itu adalah usaha sy...n dgn izin Allah, sy dpt wat walaupun result xberapa nk memuaskan hati...bersabar n bersyukur...masih ada peluang...InsyaALLAH



Thursday, May 26, 2011

Ustazah "Aidah"

Salam...hari esok, sempurna sudah 2 minggu berpraktikal di Pejabat Agama Daerah Batu Pahat... Semoga diberi kekuatan, kesungguhan dan keikhlasan berpanjangan serta dipermudahkan segala urusan....InsyaALLAH

Sepanjang 2 minggu ni, mcm2 pengalaman baru diperoleh...InsyaALLAH memberi manfaat yg besar untuk masa hdpn..dan sepanjang 2 minggu inilah, staf2 kt sana majoriti panggil sy 'AIDAH'..xpernah dipanggil org sebelum ni..susah sgt ke nama sy ni ek??? time wat permohonan pun, pihak jbtn ni slh tulis nama sy..di tulisnya 'RADIAH'...mungkin nama RAIDAH ni xglamour kot n jarang2 digna org..hmmmm..xpelah...Aidah ke, Raidah ke, Rai ke Idah ke..yg penting still ok...xmembawa makna yg xbaik..hehehe

Raidah bermaksud 'PEMIMPIN' @ Pelopor... Tq Bapak n Mak coz bg nama yg baik untuk anakmu...




Wednesday, May 25, 2011

Miss Him



Kami & Kamu

              Seringkali ingin tahu...
Hanya itu...x lebih dr itu...
Tapi, hati ni merasakan sesuatu...
Sesuatu yg mengganggu... 
Kenapa antara Kami dan Kamu ada sahaja yg serupa...yg sama2 berlaku....???
Perbuatan kita semua, apa yg kita fikirkan, ingin lakukan...semua sama...
Sungguh...
Aku amat benci keadaan ini...
Apakah yg sebenarnya ingin di tunjukkan???? 
Kenapa semua ini terjadi antara Kami dan Kamu?????

Haruskah aku berhenti dari terus mengekori???? 



Mengarang @ Mengarut???

Salam..Alhamdulillah, curi2 masa sikit sblm lena diulit mimpi...Lama bebenor xjenguk blog sy ni..bzy n penat.. Btl kata Mr.N saya, rasanya pnt bekerja...org yg bekerja je yg tau...sy memg faham n akan terus memahami kamu MR.N...InsyaALLAH..

Baru habis mengarang laporan...heheheh..jenuh nk wat tuh..Jelezzzz sgt tgk buku log or laporan budk U len yg sama2 praktikal...laporan harian diaorg se'TOIT' je nk tulis..tebal n besar cm buku latihan 120 ms... sy punya buku laporan??? cm karangan lah pulak...surat cinta pun kalah pnjangnya... Jenuh nk pikir pe nk tulis...nk mengarut..xpndai sgt..menggoreng??? bkn paper exam..adoiii...

Syukur jgk, duk unit penguatkuasaan, keje bnyk, so, ada bnda nk cite n tulis dlm buku laporan tu...Pnt??? pnt lah gak even everyday ngadap fail merah n buku daftar kes jenayah...huhhhhh... Tapi yg penting segala yg sy tulis dlm laporan adalah benar semata2, tiada tokok tambah or perasa mahupun pewarna...semua fakta no auta ok..heheheh...ok lah...Nite sume...

.....tebalnya.....



mengarang or mengarut???

Saturday, May 21, 2011

Sindrom Blog..

Salam..Alhamdulillah...masih diizinkan lagi utk mencoret sesuatu di sini... tetapi, sgt sedih dgn apa yg dialami oleh sy sebagai pemilik blog ni...Ada ralat yg mungkin tidak disedari oleh myfollower..Puas sudah mencari penyelesaiannya... masih belum ditemui...bingung..sedih..bkn baru disedari...agak lama juga...hmmm..masih terus mencari penyelesaian utk ralat ini... sy sedari jg, ade beberapa blog yg sy follow pun mengalami ralat mcm blog sy alami...knp yer????

Akibatnya..my friends yg follow blog ni xtau apa yg sy update...coz.."RALAT" ini lah....tolonglah...ada sesiapa yg tahu kenapa blh jadi begini??? di mana silapnya??? bagaimana utk memperbetulkannya???? Tolonglah... ='(

Effect to my follower page...



Tobat Xmau Lg

Salam...Alhamdulillah..berkesempatan menulis di sini lg...menikmati hari minggu dgn bdn yg xsht n semput.. sungguh seksa rasanya...sape yg pernah rasa, taulah cm ner sakitnya... xpelah sakit itu ujian n  kifarah dr ALLAH...penghapus dosa2 silam...InsyaALLAH... 

walauapa pun, kita blh elakkan jg sesuatu yg kita dh tau jd punca sesuatu sakit tu kan???  yelah, mencegah lg baik dr mengubati...tp sy??? dh tau xblh makan buah kuini, sy still mkn gak...even hanya 3-4 ulas je... mlm tu, terima lah padahnya...dada dh berat, terbatuk n semput...xblh nk tido..hmmm...sape suruh cr penyakit... dh lah tgh prktikal...tanggunglah seksanya...huhuhuhu..memg tobat lah, tgk kuini jer cm fobia rasanya...

Hjg minggu cm ni just dok rumh jelah...wat pape yg patut, wat laporan, cari bahan tesis smbil rehat...tp, tgh bdn xsht, sedapnya adalah tido..huhuhuhu...syukur xde panggilan utk wat operasi...hope, jgnlah kne panggil ikut wat operasi time2 xsht ni...if dh baik, memg nk gak ikut, cari pengalaman...hehehehe..oklah...just nk ingatkan diri, jga kesihatan...still terbatuk2 n cm mkin teruk ni...adoi...serius sakit sgt....

Memang sedap sgt tapi......





Tuesday, May 17, 2011

Wesak is Cuti..

Salam...Alhamdulillah,syukur Ya ALLAH atas segala nikmat yg diberi hingga saat ini...Mga segala nikmatMu itu dpt digunakan di jalan yg diredhai n diberkati..InsyaALLAH..

Semalam,1st day praktikal..Alhamdulillah, semua berjalan lancar...tp, time nk lapor diri 2, blh silap tempat la pulak walaupun hakikatnya kat surat dh jelas2 tulis..hehehe..nampak sgt xpernah pergi Pejabat Agama tu.. Bukan sy sorg, tp 5 geng2 sy dr U yg sama salah tmpt..heheheh..kitaorg g office Majlis Agama, bkn Pejabat Agama...syukurlah satu bangunan jer..heheheh..

So, sy dpt kt bahagian penguatkuasaan...kemungkinan besar akan ikut g buat operasi gi tangkap2 org khalwat, judi n mcm2 lagi lah..hehehehe...Tp, hari 1st smlm, memg sgt boring, xde keje..serius ngantuk....blh plak akak kt bhgian ni surh bace buku enekman undg2 makhamah syariah..lg lah bertambah2 ngantuk..hehehe..ptg 2, tlg tulis daftar kes jer...ngatuk jugak n belakang ni dh mula  sakit...duduk lama sgt...menahan je lah...tak sabar nk tgu pukul 5..Tp, apepun yg plg penting, staff lain, bdk2 prktikal dr U lain sume ok2...tu dh bersyukur sgt2...

Ok lah, harini, just dok rumah, rehat kan diri yg dh mula nk selsema n demam ni...knp??? entah la, mayb jangkit ngan budak yg sy tlg dia tu kot or mgkin bnyk sgt  minum air sejuk mlm td...huhuuu.. sape suruh cik Rai cari penyakit dh tau diri tu xthn minum sejuk...hmmmm



~ Mr.N sy harini dh jauh lg dr sy..huuhuu..sbb tu sy demam kot..huhuhu


Monday, May 16, 2011

"Selamat Hari Guru"

Salam...16 mei 2011.."selamat hari guru" khas utk bapaku tersayang Cikgu Sarun, kakak2 ku, abang2 ku, kakak2 iparku n abg2 iparku yg bergelar CIKGU....Moga setiap langkah dan tutur bicaramu diberi ganjaran oleh Allah s.w.t.. InsyaALLAH Amin...

Untuk semua guru2 ku sejak dr tadika..opp, sy xsekolah tadika, tp MAK lah cikgu sy di rumah, ajar sy hingga sy  pandai membaca, mengira dan menulis...(darjah satu dpt no.2)...hehehehe.. 

Untuk guru2 ku di sekolah rendah, sekolah menengah, form 6 dan di universiti serta sesiapa shj yg bergelar cikgu ..."TERIMA KASIH CIKGU" kerana jasa dan pengorbanan mu mendidik ku menjadi insan yg berguna.... Moga jasa dan pengorbanan kalian dibalas dgn ganjaran oleh ALLAH...Aminn...

...UNTUKMU GURU...

Semoga cerdikmu secerdik Aishah,   
Cantikmu secantik Ainul Mardhiah, 
Pengorbananmu setinggi pengorbanan Sumayyah, 
Ikhlasmu seikhlas Rabiatul Adawiyah, dan 
Tempatmu di syurga AL-JANNAH....

~Selamat Hari Guru~


~ Sweet Message ~

Sunday, May 15, 2011

Sedetik Lebih...

Sedetik lebih..bukan lah tajuk lagu Anuar Zain yg terbaru ni..yg memg touching sgt2 layan...Tp, sedetik lebih.. sgt2 berharga bersama2 dia...pertemuan yg seketika itu..sgt2 bermakna..Lbh kurg 3 jam shj bersama dia... Rasa xmahu mengakhiri pertemuan tu...mahu bersama2 lg..

3 jam td bersama dia...ibarat 3 minit...ohh, mgkin sbb sy suka no.3...
Pertemuan kami harini pun hnya 3 jam..Rasa xterubat rindu ni..xpuas...
Sedetik lebih, xcukup..mahu berdetik2 lagi bersama dia....

Tapi...sy kasihankan dia...xpelah...mga ada pertemuan lagi selepas ini...
Selasa??? Mgkin...1 bulan lg?? xpelah,walauapa pun, sy sentiasa berdoa..
Mga sy n dia akan bersama...menjalani kehidupan bersama2 kelak,
Bukan sedetik @ sedetik lebih ...Tp hingga akhir hayat kami..InsyaALLAH



Saturday, May 14, 2011

berdebar...

Salam..Alhamdulillah, diberi kesempatan n peluang lagi utk mencoret disini...berkongsi cerita, pengalaman n pape yg patut dikongsi... harini, jd babysitter lg utk kesekian kalinya...biasalah, pg2 dh mengarah anak2 buah wat itu ini..ibarat mak tiri..hehehe..tp, wpun garang mane pun, still sy lah yg diaorg nanti2 kan utk dtg n tinggal kat rumah diaorg..hehehehe

2 hari lagi akan bermula praktikal...hope,semua berjalan lancar...agak berdebar coz diri ni lgsung xde pengalaman bekerja...asal cuti sekolah or semester jer, jd babysitter...hmmm, tp ada manfaat jugak utk future life nnt...dh xkekok or gelabah kalau nk disuruh jaga baby,budak & sewaktu dgnnya...hihihi...oklah...mak tiri ada kerja..hehehe


Wednesday, May 11, 2011

Semakin hari semakin...

Salam..Alhamdulillah...hari2 yg dilalui berjalan dgn mudah n lancar.. Memulakan sesi cuti semester pnjang di rmh abg di Jhr...tetapi...bukanlag selama 4 bulan di sini...kalaulah 4 bulan duduk sini alamatnya...semakin bulat lah diri ini...naik sem nanti barangkali xdikenali lg....hehehhehe..Mungkin kah???? wait n see je lah yerk...

Semakin hari, w'pun baru 3 hari, rase berat bdn ni dh hampir bertambah 3/4 kg..yer ker??? kemungkinan besar coz bila dh keje asyik makan n tido, mana xnya berat naik kan...tapi...bersyukur sgt coz next week = 16/5/2011, sesi praktikal akan bermula...bersyukur sgt2 coz xla kumpul lemak jer kan if duk rumah..hehhehe .. tp, bersedialah untuk menghadapi alam pekerjaan sebenar...xde lgsung experiance ni..so, agak nervous la kan...hehehe..Semoga ALLAH permudahkan segala urusan n perjalanan hdp ini...InsyaALLAH...


Semakin hari...semakin gemuk???....impossible
Semakin hari.. semakin wndu kat MR.N????  mstlah...heheeh

Tuesday, May 10, 2011

Selamat Hari Ibu

Salam..Alhamdulillah...selamat smpai Johor mlm td...time rehat dh tiba...seminggu ni, memg nk rehat hbs2an coz next week dah start praktikal...hmmm...Mga semua urusan berjalan lancar..InsyaALLAH...

Saya rsa belum terlewat lg utuk mengucapkan "SELAMAT HARI IBU" buat ibuku..walaupun sudah lama mak tiada...sy xpernah lupakan mak...Rindu kat mak...Sayu rasa hati ini bila tiba hari ibu...xdpt nk wish ke ape... hnya melihat kegembiraan mereka yg meraikan hari ibu bersama ibu2 mereka....Kepada kalian yg still ada ibu, hargai, sayangi dan ambil tahu tentang mereka setiap masa selagi mereka ada sebelum mereka meninggalkan kita selamanya kelak...

Untuk kakak2 ku, kakak2 iparku, bakal ibu mertuaku...hehehe.. dan semua wanita yg bergelar ibu, mama, umi, emak dan lain2 lagi... "SELAMAT HARI IBU."..mga kalian semua menjadi ibu yg baik,contoh kepada anak2, penyayang dan disayangi...

Sunday, May 8, 2011

biskut kering+peanut butter...

Salam..Alhamdulillah, selesai sudah mengangkut brg2 ke stor dgn berbekalkan tulang 4 kerat ni...tanpa bantuan sesape pun..sgt2 penat yg amat..Tuhan jer yg tau..3 kotak, 3 beg...agak2 arini, ade la dlm 15-16 x naik turun dr tingkat 3 kebwh.. sbb tu,perut lapar pun, sanggup xturun g cafe beli pape utk isi perut sbb dh larat n malas..hehehehe

So...bila mlm cm ni, tenaga dh bnyk hbs kemas utk second round punya versi clean n clear...perut dah mula berbunyi..nk mkn or msk pape, sume brg dh simpan..nk g cafe, kirim salam la..n pikir2 mule, cafe pe je yg bukak??so,decided mkn bskut kering, peanut butter n air kosong..ni pun versi clean n clear punya...hahahaha..Alhamdulillah, still ade mknn..1st time ni..sedap??? blh la wat alas perut..bkn isi perut..heheeh..

Kiri, kanan, depan n belakang sume dh kosong, dr 16 bilik, rasanya, 3 or 4 je yg still de penghuni..waaa, blok sy dh sunyi sepi...Nk balik....xsbr menanti pg esok...tp, kne angkut brg lg..adoiiii....whatever lah...hope perjalanan esok lancar, mudah n selamat...InsyaALLAH..

spiderman pun dah balik kg ...

Saturday, May 7, 2011

41 story..

Salam...Alhamdulillah...sgt lega..Why??? exam dh hbs....brg2 dh siap packing...just sikit2 je yg msh nk dipakai since pagi Isnin...Cma blum diangkut ke stor utk ditinggalkan jer...Sape mau tolong???? Help Me!! Help Me!!! Ade 3 kotak n 3 beg, 1 baldi berisi brg2...3 bntal..1 payung...blh patah pinggang tu angkat sorg2 ni..huhhhh...(sori Mr.N..sy terpaksa tinggalkan bntl n payung pemberian awk tu)..xcukup tgn nk bw naik bus lusa nnt..huhuhuh...

Ok..tinggalkan cite brg..kita cerita plak pasal 41 cerita...wow...bnyk x??? ni adalah koleksi cerita dlm laptop sy yg MSH BLM TGK.....hehehehe...xde masa nk tgk...suka copy cerita dr org, tp tgk nya x...wat penuh n berat laptop jer..huhuhuh...so, bila dikira2, ade 41 cerita yg blum sy tonton..Malay, Korea, Hindustan, Org putih, Cina, Kartun, Animasi n mcm2 lah...cerita2 yg dh berzaman pun bnyk..opp..+ 2 lg cerita yg bru td copy pas exm dr kwn..heheheh..Cik Rai...udah2 lah tu...yg ada pun xtgk..

So, target mlm ni, lyn beberapa cite yg blh...ceh, yer jer...sbnrnya, xbape suka sgt tgk movie ke ape ni...tgk mood...kt rumah, nk layan cite2 ni, tgk jalan citer dlu n tgk mood la...hahhaha...sbb sy memg xmint sgt tgk TV..Movie??? tgk keadaan n masa...kalau x, cm ni lah, berkepuk2 xditengok..hehehe...k lah..nk rhtkan otk smbil lyn movie n mr.n...=P

lyn cite smbil minum air panas...besttt...

1.30

Salam...Alhamdulillah...selesai sudah perjuangan utk sem4 ni...menamatkan sesi menjawab kertas MLS memg sgt malas...heheheh.... bukn mls tp xsabar wpun sgt takut nk hadapi paper last ni..tapi, semua dh selesai tepat jam 1.30 tgahari td...oppss..Bukan 1.30, tp 2.00 ptg..satu penipuan tlh berlaku di dlm jadual exam..huhuhu..gara2 kesilapan itu, jam 1.10 ptg je, sy dh macam lipas kudung try nk menghabiskan menulis jawapan semua soalan...1 soalan xjwb lagi...cuba mengejar masa yg hmpir tamat..

Tapi...Pelik, dh 1.15 ptg, knp xde announce ingatkan masa hmpir tamat n pelajar xdibenarkan keluar lg???? konfius...tgk2 kat white board, pukul 2.00ptg  ker??? adoi....wat org geger n xtenang jer..itulah cik Rai, time taklimat sebelum exam berangan jer, sebok ngan soalan smpai ketua pengawas kata 2jam setengah pun xperasan...duduk jer paling depan...huhhhh

Walau apapun terjadi td pd saya... sy tetap bersyukur...dpt hbskan m'jawab semua soalan even agak kelam kabut...Now, Usaha sudah...jgn lupa ikhthiar n Tawakkal kpd Allah...Mga diberkati segala ilmu dan usaha yg dilakukan...InsyaALLAH, mga beroleh kejayaan yg diharapkan..Amin...sy mahu pulang ke kg....


Friday, May 6, 2011

Potong Kuku Ikut Sunnah

Salam Jumaat... Alhamdulillah...msh diberi peluang bertemu Jumaat kali ini...Smga hari yg barakah ini dipenuhi dgn amalan2 yg sebaik-baiknya..InsyaALLAH...

So, biasanya, hari Jumaat lah sebaik2 hari utk potong kuku, rambut, misai n apa2 jelah yg perlu dibuang utk kebersihan dan kekemasan diri... Rasulullah pernah menggambarkan kecantikan agama Islam dalam hadis, 

"Sesungguhnya Allah itu cantik dan Allah sukakan kecantikan." (Riwayat Muslim & Tarmizi)

Harini just nk kongsi cara potong kuku yg betul mengikut Sunnah... Niat lakukannya krn ALLAH n mengikut sunnah Nabi S.A.W..InsyaALLAH beroleh pahala...

RASULULLAH S.A.W bersabda yang ertinya:-Barang siapa yang mengerat kukunya pada :
Hari Sabtu :Nescaya keluar dari dalam tubuhnya ubat dan masuk kepadanya penyakit.
Hari Ahad  :Nescaya keluar daripadanya kekayaan dan masuk kemiskinan.
Hari Isnin   :Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk sihat.
Hari Selasa :Nescaya keluar daripadanya sihat dan masuk penyakit.
Hari Rabu   :Nescaya keluar daripadanya was-was dan masuk kepadanya kepapaan.
Hari Khamis :Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk kepadanya sembuh dari penyakit.
Hari Jumaat : Nescaya keluar dosa-dosanya seperti pada hari dilahirkan oleh ibunya dan masuk kepadanya rahmat daripada Allah Taala.




Thursday, May 5, 2011

2 bulan sudahhh...

Salam...Alhamdulillah...selesai menjawab kertas Kajian Teks Fiqh II...ok??? memg pasti boleh jadi PENGKAJI terhebat lah pas ni..hukhukhuk....

Dlm ketidakpuashatian jawapan2 yg dh dibuat td, ad kegembiraan tersirat di situ...Luar dr tajuk la..hahaha... yup, harini our 2nd monthsary ...."we have been together for 2 month"...weee....Alhamdulillah..


Tq Mr.N coz msh setia di dlm perhubungan ini...bersabar n tahan dgn karenah n perangai sy yg mcm2 ni... hehehe...Tq yer...Semoga perhubungan ni berkekalan n sampai ke impian yg kita sama2 impikan...(msj MR.N) Aminnn.... TQ awk...=) Seperti ingin mengulangi saat itu...

Tuesday, May 3, 2011

I LiKe No.3

Salam....harini 3 MEI 2011...lately ni...sgt2 suka dgn nombor 3... bnyk yg tersirat disebalik no.3 ni...hehehhe
Asbab sy suka nombor 3 coz......


  • Sy lahir 3 hb Nov
  • Mr.N sy lhr 3 hb Okt
  • 1st time sy n Mr.N jumpa 3/3
  • Sweet memory kitaorg tercipta bulan 3 iaitu 5/3/2011
  • Perbezaan umo kitaorg , 3 thn..hheheheh
  • Kitaorg rncg khwin...2013..hahahahah..(mane ade...acah jer..wahahhahha) gatalnya ko Raidah

Tp...plg pnting kt sini...xsuka or mintak dijauhkan dr jadi makwe no.3 or isteri no 3...hahaha...selisih... =P



=( Beberapa minit yg lalu...Mr.N bgtahu yg dia nak mula selsema,sakit tekak... huhuhu.. Mr.N sy xsihat??? sedihnya...hope kamu cepat sihat yer... =(




Monday, May 2, 2011

Lapar vs xselera

Salam...Alhamdulillah...1 paper dh selesai dijawab...ok or xok??? 50-50 kot...adoii...xsuka lah nk kenang lagi.. Tumpu pd yg blum selesai...Mga Allah pemudahkan segala urusan..InsyaALLAH..

Aduhhh...sakit dtg semula...sakit xde selera...lapar tp xde selera..Cm ne tu??? Bru selesai menjamu nasi+telur dada+acar nenas (xtau nk sebut pe) serius...time beli memg cm selera sgt n mengenangkan perut yg x diisi lama ni...tp, bila mkn td, separuh pun xsmpi..terus tutup semula....hmmm.. ni yg xsuka...xmakan, lapar... dh beli, mkan pastu tetiba hlg selera..then xhbs....adoiiii..xsuka3x

Syukurlah rase xde selera tu diubati dgn kenikmatan Nescafe O...sdp sgt...lama x minum...stok kt blik dh hbs..hari2 just minum Milo n susu..kekdg teh...naik jemu...cm nilah yg membuatkan cepat nk blik..xsanggup lg nk kt sini lama2....Si $ pun dh makin kering sekering gurun sahara...adoi..teruknya sem ni... walhal xbazirkan utk bnd xbaik pun...tension...hmmmm....Mga Allah dtgkan rezeki yg xdiduga...InsyaALLAH....

Knp manusia lapar??? 


Rasa lapar selain disebabkan kerana perut kosong, juga disebabkan  kadar gula dalam darah menjadi rendah.
Rasa lapar yang tercatat oleh hipotalamus di dalam otak, akan memberi isyarat bahawa jumlah nutrisi yang terkandung di dalam darah pada suatu waktu tertentu berkurang.



Knp pulak manusia jadi kurang selera makan???  

Jawablah sendiri. =)



Andai mampu kubantu.... =(

Sunday, May 1, 2011

Dilukai..Melukai..

Sakit..sungguh sakit
Sungguh sakit rasanya hati yang pernah dilukai...

Kejam...sungguh kejam..
Sungguh kejam rasanya bila kita tahu kita sudah melukai hati org..

Terasa...sungguh terasa...
Sungguh terasa hati kita bila xdapat menerima apa yg terjadi..

Soalan     : Antara dilukai, melukai dan terasa hati....mane lebih sakit?
Jawapan : Dilukai.....


Ohhh...sy mengerti kini...memang sakit bila rasa dan ingat kembali akan hati yg pernah DILUKAI ini...sbb, hati yg dilukai sush untuk diubati ...bila dh sembuh, sush juga nak dijaga, bimbang dilukai lagi....


Untuk kamu...sungguh, tiada niat utk membuat kamu terasa...melukai kamu??? sungguh xterniat n xterlintas pun dihati....sy bukan manusia kejam...sy juga xnk dilukai lg, xnk membuat org lain terasa dan xnk melukai sesiapa pun....terutama terhadap org2 yg sy sayang n menyayangi sy...









Labour Day

Salam...Alhamdulillah...bulan 5 sudah...'Selamat Hari Pekerja' wt semua pekerja di dunia ni...whatever lah yg kerja sendiri, mkn gaji, gov or non gov...yg penting korang semua "pekerja"....hari ni adalah hari pekerja... so, slmt bercuti...ehheheheh..yg memg xdpt cuti tu..bersabar lah yer...yg penting anda ada kerja...syukur lah tu kan...hikhik..

Especially wat MR.N...selamat hari pekerja ...slmt bergolek2 kat rumah tu ye...rht lah sepuasnya yer...mga bertemu di Johor nant...=)..InsyaAllah

Selamat bercuti semua....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...