Wednesday, April 20, 2011

Bukan Mengharap..

Untuk kesekian kalinya, perasaan itu dtg mengusik hati yg agak sensitif ini.. mood minggu study dan exam yg sering terusik...mengharapkan agar mggu study n exam kali ini tidak didatangi lagi dgn mood n perasaan sebegitu lagi..cukuplah...sy nak kan tumpuan, ketenangan dan kegembiraan..

Sungguh...sy langsung xmengharap akan dapat semua tu..tapi, andai dapat merasai apa yg dia rasa ketika dia berada di situasi yg sama...mgkin rasa lbh indah n lebih bersemangat hidup ni...

Dulu..saat bersamanya...jauh tidak menjadi penghalang utk saling memberi dorongan n nasihat... ketika dia diambang peperiksaan, sy temaninya, study, stay up... kejutkan dia setiap awal pg...beri ucapan n doa sebelum exam... pernah terlupa nk wish, dia agak xhepi hari  itu..sbbnya, xdpt wish dr sy...sjak tu, tiap kali sebelum pergi  exam, sy akan bg dia ucapan smga berjaya, mdh jawab, dberi ketenangan..sbg semangat n dorongan utk dia.. n dia pun hepi sgt bila dpt jwb dgn baik, terus dia beritahu sy betapa gembiranya dia...kdg2 xsempat nk tanya dia tentang exam haritu, dia dh bgtahu dulu..untungnya dia..ada tempat meluah rasa..

Tapi...perasaan kami xdpt dikongsi lama... hanya dia yg rasa berkongsi saat2 gembira, suka n duka...sy??? setiap kali nk exam n exam sy akan merasai gembira, sdih, tension, penat, susah n senang sendirian...xde sesiapa nk kejutkan study, xde sesiapa nk teman study, tiada jg ucapan setiap pg sblm ke exam... xde nk ngadu kat sesiapa..knp??? dia dh jauh dr sy... dirinya yg jauh n mayb hati kami ketika tu juga makin hari makin jauh.... 5 exam besar...sy lalui sendiri...dan bkn semangat dr dia yg sy dpt, tp semua khabar2 duka tentang dia, khabar yg mngusik hati kecil ini..dan setiap kali exam, ada sje khbar tentangnya..tp knp perlu sy ketahui ketika situasi sy begitu???

Tetapi sy bersyukur, msh punyai teman2 n family yg bg semangat... cuma, andai dpt merasai apa yg dia rasa, sy akan lg bermakna hdp ni..tp, ketika itu, semua itu mustahil utk dirasai... Alhamdulillah, syukur result sy xterjejas walau di uji dgn pelbagai ujian.. Tapi, cukuplah, sy mengharapkan, peperiksaan kali ini, sy akan merasai bahagia...sy xmengharapkan untk merasai seperti yg dia rasa, cuma mengharapkan, jgnlah ada sesuatu yg membuatkan hati, jiwa dan tumpuan sy terganggu...Cukuplah.. biar sgla yg duka dahulu pergi..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...