Tuesday, February 22, 2011

....aKu dan CeRMin MaTa....

Assalamualaikum...

Alhamdulillah...hari berjalan dgn lancar n baik...smga hari esok lbh baik dr harini...InsyaAllah.. Td ptg, blik dr public state n Mydin.. sy g amik nyawa baru sy..my spec... Alhamdulillah...i'm very satisfied....nmpak lbh jelas, selesa n anggun rasa..hahaha... even still ngan body @ bingkai yg sama coz just tukar cermin jer, tp nmpk cm baru pulak... memg hasil kerja kedai optik tu sy suka... sbnarnya, kalau org wat kerja ikhlas n bersungguh2.. pasti hasilnya pun memuaskan... btl x??? 

Kali ni rase2 sy lah kali ke-11 / 12 dlm hdp, sy buat cermin mata...since form 1 till harini.. n koleksi spec sy ade la dalam 11 pasang...hahhaha..sikit jer tu coz ikutkan penjagaan kesihatan mata bg org yg berspec ni... jangka masa pki satu2 spec tu hanya 1 thn jer...pastu dh kne ganti... 

antara sejarah2 spec sy yg dulu... hinggakan smpi 11 or 12 psg coz...

~ terpijak oleh sy sndiri, cause the spec senget n pening la pale bile nk pakai..
~ hilang time sy main olahraga (lumba lari)...
~ pecah cerminya coz terkena bola sofball time latihan.. hahaha..
~ sbb biase.. dh xjelas coz power spec ber+.. dh expired++ calar

see... every year kne budget or spend duit about RM300 utk wat sepasang spec..hmmm.. Alangkah indahnya andai xperlu pakai spec... bila fikir2 semula, sy ni dr gen yg rabun ker coz dlm family sy... dr 16 org, hanya sorg jer yg xpakai spec..woww.. tp, parents x la rabun.. rabun org tua je la...rabun dekat... anak2 nya pulak yang rabun jauh belaka..hahahah... n now, cucu2 nya pun ramai dh yg pakai spec...hmmm... memg dh sah la...ada gen rabun dlm family sy ni...hehehehe.. 

...antara koleksi...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...