Saturday, January 8, 2011

~ Besarnya ujianMu YA ALLAH~

Salam..
Alhamdulillah, program Sina'atul Faqih al-Ijtima'i telah melabuhkan tirai dgn jayanya jam 12.30 tghari td....
Semoga, pengorbanan kami semua yg terpaksa berbasah meredah hujan, lautan banjir di dataran bumi Unisza serta mengorbankan masa rehat di hujung minggu ini mendapat ganjaran n keberkatan daripada ALLAH TAALA... InsyaALLAH...

Sementara menanti Zohor, rase ingin mencoret sesuatu...hmmm...
Sepanjang program ni, Alhamdulillah, semua ok n berjalan lancar even kami di uji dgn hujan yg tidak henti2 since program ni start hingga mlm td...
Bak kata Ustaz Wan, semoga titis2 hujan yg gugur itu, dosa2 kami yg lalu juga gugur sama dr dlm diri ini serta diberi kekuatan hati n iman sebagaimana kuatnya kami untuk menggagahkan diri menghadiri program ini... InsyaALLAH...

Corat-coret sepanjang program...

  • Sepanjang program, hujan x henti2 turun.... pg Sabtu, majlis penutup, lgsung x hujan...cerah+mendung.. sgt2 menguji hati n keimanan kami...
  • Angin kuat tnpa hujan seperti taufan lbh kurg jam 3.30pg td hingga hmpir jam 5 pg...sgt2 menakutkan.
  • Kunci bilik sy hilang after balik dr solat n kuliah subuh di masjid pd hari ke-2 prgm...Mgkin balasan Allah.krn asalnya sy x nk pg masjid pg tu coz x sanggup nk redah bnjir lg...Hati dah berbelah bagi...akhirnya, sy ikhlaskan hati n pergi ke masjid... Alhamdulillah, kunci sy pun dh jumpa semula...
  • Kaki melecet coz pakai selipar tnpa pki stoking kaki...huhuhu..pakai stoking pun sokmo basah coz tetap kne redah air2 becak..huhuhu...Syukur lah beli selipar getah, so..x la rosak kne air..
  • Bnyk sgt faedah, ilmu n info2 baru yg sy peroleh..
  • Jimat perbelanjaan sy utk 2 hari...hikhikhik....Alhamdulillah...
  • Harini cerah, matahari pun bersinar megah...dptlah mengeringkan baju2 yg basah di ampaian itu..dan mengeringkan lopak2 air..hehehhe...Syukur Ya ALLAH..
2nd day~kami berbaju rasmi "PERISYA"@ baju "Zuhud" merangkap kump nasyid UNISZA...hahaha
mereka yg ceria...

Aktiviti tatkala boring+ngantuk+lapar + sejukkkkk...

Kanak2 bermain banjir??? Meredah bnjir....
Bah oh bah..
Lautan kematian ombak..
 Bumi Unisza....U korang ade ke banjir2 ni???

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...