Saturday, October 1, 2011

~ Tamat di sini ~

Salam... 1 oktober 2011..
harini, hari terakhir menulis di laman blog ni...why???
sy dh created blog baru coz blog ni ada prob..
so, after that, sila la ke link ni-----> cikrai89.blogspot.com
dan follow la yer...

anyway, even dh de blog baru, blog ni xkn di padam...coz syg sgt SAYANG blog ni..
Blog ni di hasilkan kerana "sesuatu"...
so, jasanya sebagai tmpat meluah rasa hati selama ni akan sy kenang smpi bile2..
So, xkn di padam blog ni..n blog ni pun cantik di pandangan sy...sbb tu sy syg..

Entry2 kat sini pun still ada kt blog baru...so, sukati nk tgk yg mana..
Cuma blog baru lum di solek pape lg...baru lahir kan..hehhee.
InsyaALLAH ada kesempatan, blog tu pun akan cantik jg..InsyaALLAH...




Friday, September 30, 2011

Raya 4 in 1

Salam..Alhamdulillah, berkarya lg di sini... haaa, karya ker?? huhuhu.. Yup, dh masuk 1 Zulkaedah 1432 H, mean, tamat sudah Syawal..n lebih tepat lg...Dh habis rayeee....hehehehe..Syukur, kelmarin raya lg..yelah, dh berjaya settlekan hutang puasa n puasa 6 syawal..Alhamdulillah, mga di berkati selalu..Aminn

Naik sem baru jer, kalau pas raya, alamatnya memg bnyk la pegi jamuan raya..sama ada yg berbayar or free of charge..hahah..walau apapun, rasa2 nya this year is a last year utk sy raikan jamuan raya ngan kwn2.. huhuhu..cm sedih tetiba plak..dh la memg tgh sedih ni...cewek nya cik Rai ni...hmmmm

So, mls nk cite pnjg..tgk pic yg berjaya di snap sepanjang sy join 4 jamuan raya bersama kengkawan..best3..

~1st kat rumah clazmate..kak Chik~

Effect "Flash" semata2..huhuhu
laksa penang memg sdp kn dehya?


~2nd- Jamuan Raya MyClaz Syariah 5A~
my beloved clazmate
berucap lah plak.. 
K.A.M.I
Alahai anak kak chik
Alahaiii


~3rd- UnisZA Raya~
Juadah sama je every year..hehehe

~4th- PRISYA Raya~
simple je..hehehe
nombor xbertuah..hehehe
makan sokmo.. 
Juadah yg membuka selera...berbaloiii 


Tq to Tok'in, Waina n sesape yg share pic2 ni..sy abadikan di sini..=)


~ sekian...~





Thursday, September 29, 2011

...air mata itu...

        Air mata itu
Ketika DIA yg dulu,air mata itu mengalir..
DIA yang kini, air mata itu mengalir lagi..dan lagi...

Sampai bilakah air mata itu mahu mengalir dan mengalir...
Adakah DIA dijadikan untuk terus mengalirkan air mata itu..??
Tetapi sampai bila???



Monday, September 26, 2011

Jalan Lambat??

Salam Isnin...Alhamdulillah, hari ni ok even pinggang ni still sakit lg..msh terasa bisa...Hmm, kalau ikutkan jadual, harini claz straight 8pg -1tgh hari..dh terbayang, nk kene duk lama..waduhh, panas bumper, pinggang pon blh berasap n berbisa2 lah gamaknya...

Tp, ditakdirkan arini, pas claz kewangan Islam, n x nk kne jalan laju  coz claz ni agak jauh la gak dr claz KI ni..huhuhu..takut lambat..almaklumlah ustaz strict bab2 lmbt ni..tp, dh smpi pintu claz, tgk claz len, bru nk col, tgk msj, claz xde..g DABS dgr seminar..aduhai..komain la blari td..hmmm..

Tp, bkn nk citer ni pun, nk citer pasal sy yg sejak akhir2 ni asyik ketinggalan je bile berjalan..alahai...kesian x?? huhuhu..yelah, bile berjalan 6 org tu, sokmo sy yg terkebelakang..lg2 bila agak dh nk time claz..memg ketara nmpk sy ketinggalan..aduhaiii, apa pnca ye?? setahu sy, sy lah sebelum ni yg plg jalan laju n memg jalan jns laju xpndg kanan kiri..tp sekarang???????

Hmm, pikir2 blik, sy gemuk ker??? hahaha.. impossible lah alasan tu kot coz sy xla cm tu..cehh..tp, serius sy selalu ketinggalan, kengkwn sy kekadg dh jauh ngan sy, sy terkejar2...aduhaii...time jalan bila kuar ngan Mr.N pun sama..selalu ketinggalan...yelah, nk heret ke, pegang or pimpin xblh...jln beriring jer, tp selalu gak rs diri ni ketinggalan kt belakang...huhuhu..sdhnya..=(

Apesal lah sy sekarang dh semakin lmbt bila berjalan ek?????

????

Sunday, September 25, 2011

dia dtg lagi...

Salam..Alhamdulillah...w'pun keadaan yg kurg mengizinkan skrg ni, tp msh blh nk menulis di sini...hmmm, sht? skrg ni xbpe nk sihat..zahir nmpk sihat tp, batin, hanya Tuhan yg tahu..menahan je...

Ya...'dia" dtg lg dh....sakit pinggang sy ni lah...dh mula bisa sume...since kelas Fiqh Muassir ptg td smpi la skrg ni... mlh mkin bisa pinggang n belakang ni rasa..baring pun sakit...padahal duduk 2 jam je..duduk pun atas kerusi yg agak selesa...Gelak2 jgk time claz td, tp hakikatnya..sdg menahan sakit pinggang n blkg ni..aduhhhh

Xtau pe yg nk di salahkan..postur duduk sy ke?? kerusi? or gaya hdp sy?? kurg minum kalsium??..hurm.. entah la..msh mencari punca sakit ni...mslh nya, kekadang ok, tp selalunya memg dudk lama sikit pasti sakit..aritu blik Jhr-Trganu pun serupa..2 duduk kusyen yg empuk..

Then skrg ni ada penyakit baru pulak..sakit kepala..ni pun satu mslh kt sy..bila dh sakit kepala berdenyut2 cm nk pecah..mcm nk amik tukul ktuk pale ni or hentak kt dinding kuat2..Tuhan je yg tau...sakit pale ni pun kekadg dtg, kekadg ok je..tp bila dh menyerang..memg cm nk nangis..wt ape sume xkena..baring pun xkena.. minyak kapak or minyak angin jgn ckp la...bg botol besar pun, xsmpi sebulan habis dh...

Puas kene bebel ngan Mr.N..sy pun xtau nk kata pe...Kifarah apakah yg sdg Allah beri kt sy ni yer??? bnyk dosa sy kot Tuhan bls sedemikian rupe..Ya Allah, berilah hambaMu ini kekuatan utk menghadapi ujian Mu..
Temukan lah aku dgn penawarnya...Aminn

Friday, September 23, 2011

Demam LI Report

Salam Jumaat semua...Alhamdulillah..berakhir sudah "demam LI Report" utk sy n my friends... So, Sesape yg berjaya wat  report yg tebal2, dpt present dpn penyelia dgn baik n berhabis duit bagai utk report Latihan Industri ni..Tahniah sy ucapkan..Moga usaha kita semua di Berkati n di Redhai ALLAH Taala..InsyaALLAH

2 minggu di sem baru = sem 5 =)... bgai2 ragam...yg jadual claz 3 kali tukar, yg konvo pe sume... then baru lps smlm tarikh last submit report LI kt penyelia n Fakulti..so, 1-2 hari sblm tu...mcm perang rasa..pkul 2 pagi riuh cm 9 mlm...

Sy?? Alhamdulilllah xbpe nk demam sgt la coz report dh siap...hari selasa dh siap print n photostate pe sume..tinggal nk hntr jer.. tp..bila tnjuk pnyelia..ade plak kne ubah format..aduyai..terpikir..dh photostate 2 copy, dh print utk penyelia.. nk kne print lgi sekali ke??? sy pun bgs sgt t'copy 2 salinan siap, pttnya 1 dulu.. aduhhh...garu pale dh..kalau nipis xpe..ni about 70 page+lampiran pe sume..hmm

Nak xnk kne gak btlkn pe sume n print semula....aduhhh..ink print pun dh hmpir thp min dh..huhuhu..mujur ade print sndiri..Syukur..if xde, nk g print bilik org or library..mau2 hbs 20-30 hengget...adoii..cover+ binding pe sume?? korg kira n pikir la sndiri..

tapii...sy jd demam sekali ni w'pun asalnya xdemam coz hari rabu mlm tu (esok khamis)..sy yg patutnya dh boleh relax, tdo awl utk claz 8 pg esok n bersiap sedia utk present report++ binding...tp sy demam sekali coz terpaksa tdo jam 4.00 pg..kepala dh sakit, bdn dh letih sgt pg tu..why?? bkn report sy xsiap, report kwn2 sy yg blum siap edit, setting n print pe sume..

So sy lah yg jd mgsa coz disebabkan sy ada print, sy xmemasal kne bukak kedai mlm tu...adoii.. actually, xde niat nk bukak perkhidmatan pun but bila kengkawan mintak tlg n bilik len yg wt khidmat print dh brderet n kne amik nombor mcm nk beli kopok lekor sedap kt Seberang Takir tu...sy as a friends yg ada hati n perut ni..hikhik..tlg la diorg..mula2 2 org je...last2 jd 7 org..xpelah..ikhlaskan ati jer..mga bila kita sush nnt, org len akan tlg kita plk...InsyaALLAH..till berakhir sehingga jam 4.00 pg..tu pun terkebil2, pale dh sakit..entah jam bpe sy tdo..bgun kul 6, mndi sume..trus xtdo2 lg, g claz jam 8 plak smpi kol 2 lbh siap sume..
*
*
*
ade lg citer...loom abiss...
*
*
*
ingtkan perang report LI dh abis..perang kt tempat photostate lak..budak2 berderet nk binding..nk photostate pe sume..sy yg pttnya leh siap xsmpi 5 minit kne tunggu 1 jam..pdahal just nk tebuk utk binding jerrrr..2 pun free je coz gne binding+cover lama..tmpt photostate yg selalunya xrmi org  tp haritu cm sardin dh..nk gerak pun xlh..hurm.. pelik gak, mcm pakat je bebudk ni nk siapkn serentak..sbb tu knp sy siap kn awl, coz xnk bersesak cm ni...tp, bila kne ubh pe yg sy wt tu..nk xnk kne hadapi sume ni.. serupa cm org baru siap..hurmm
*
*
ada lg citer ??? 
*
*
yup,ade lg perang..perang ngan kengkwn LI sy yg lelaki ni...ni la segelintir lelaki, suka sgt wt keje last minute...bnyk sgt alasan..huhuhu..bkn pe, disebabkan dia, sy xdpt nk tlg Tok'in n Dira wt disert n kuih utk jamuan raya claz mlm ni..mana xnya, kejap kata nk jumpa penyelia ptg..pastu pg pulak...pening lah.. pastu bila pg dh free, kata xblh coz xsiap g...alasannya pe??? xblh nk print..Printer terbakor...list nama staf kne tumpah kuah megi la...heiii..poyo tol lah diaorg ni..aduhai...mcm dh ade anak 10 je..hurmm.. sy ulang alik dr hostel dekat 3x kot..last2.. dlm kol 1.45 pas hbs perang pe sume tu, sy n Zam g terus jmpe penyelia, submit n present..diaorg yg mcm2 tu..ahhh, lantaklah..xkuasa nk tunggu..
*
*
sikit lagi cite
*
*
Alhamdulillah, time nk jumpa tu xketar pun n time nk present pun still ok even kne psiko n tnye mcm2..syukur lah..mcm nk jerit puas pas present n submit tu..pas siap sume, blik bilik, solat n sy tido smpi dekat kol 5..hehe....xlarat rasa, pale nk pecah..haritu panas terik pulak..dira n Tok'in xtnya kabo pasal kuih pe sume..xlart..pose plak..hmm..mlm ni je lah dtg g jamuan n tolong pe yg patt...tp syukur...lepas ni leh tumpu kt TESIS, assgment n clazz pulak..adoiii..hope xde lg perang2 meletus yek..
*
tamat cite ni...ade lg cite pasal "demam" ni yer..tp nantikan dlu "cite jamuan raya claz sy"
*
*
=) =) =)

LI Report sy..hehehe..

Monday, September 19, 2011

Main Cak Ba Cak Ba Pulak...

Salam...Alhamdulillah...Bersyukur ke ats RahmatMu...Msh di sini lg..Mencoret, meluah n melontarkan apa yg sedang bermain di fikiran..hmm

Mendapat ujian drNya...2 hari xdok air...aduhai...perkara yg paling lemah utk dihadapi...Lumrah hidup... Agar selalu mensyukuricnikmat pemberianNya..Guna jimat cermat, bukan membazir..hmmm...

Yg bestnya...blh pulak air ni main cak ba  cak ba ek..jap ade, jap xde...tgh2 mandi tetiba xde..aduhai..mujur ade yg dalam baldi...bru nk start balik...kuar mule air tu..aikkk...blh lak cm tu..huhuhu

Walau apapun, still bersyukur yg amat sgt pada yg Esa kerana msh dpt gnekn nikmat2 lain pemberianNYA yg masih dapat dinikmati..Alhamdulillah..hope, xberpanjangan la masalah air ni yek..

Hilang nikmat b'msj ngan Mr.N..hahaha, hnset dia demam ...coz mandi hujan kot aritu..huhuhu..YM je lah.. Syukur still blh YM lg..hehehe..

air oh air


" Dekat Padamu "
----------------------->???<-----------------------

Sunday, September 18, 2011

Kisah Hati

Salam... Alhamdulillah...mencoret lg disini...mana xnya, tmpat meluah segala rasa di hati...walaupun xsemua still tertulis di sini..

Baru shj menyaksikan satu persembahan hebat...terusik sikit hati ni..tp sy tau hati sy kuat skrg ni..dh xkish apa yg berlaku..why? sbb ada di sekeliling sy insan2 yg sayang kt sy even jauh or dekat..anyway..congrate.. Hanya itu yg termampu dr kejauhan..Saya...masih jauh lagi perjalanan hidup...dan utk menuju ke situ..InsyaALLAH... hanya doa setiap waktu di panjatkan agar saat itu akan di rasai juga malah lebih hebat dr itu...hehhehe..yg penting keRedhaan n keBerkatan dariNYA..

kisah hatiku
'Kisah Hati' lagu dendangan Alyah yg tgh glamour n agak mengusik hati kcil ini..bait2 lagu ni pun agak bermakna lah jgk utk sy..ahhh, bosan bercerita kisah hati yg dulu...cukuplah...cumaaaaa...lagu ni mengingatkan sy dgn si kecik 'Faris'...alahai...serius, sy rindu sgt kt dia...terngiang2 kt telinga ni dia nyanyi rgkap 1st lagu ni...alahai, rndunyaaa... mama n baba dia n acik2 dia yg len geleng kpala jer tgk dia nyanyi..

Paling xpuas hati bila sy yg disalahkan...yelah, diorg kata sy tok guru dia...cehhh, padahal bdk tu dgr kt TV, acik nya jgk disalahkan...aduhai...nasib badan... Faris faris..walapun mcm2 perangai dia yg menggeramkan hati..tp itu yg buat sy rindu kt si faris ni...tp bila tgk dia ingatkan sy pd "kisah hati" sy yg dulu..hmm

faris..ohh..fariss

Si Hitam

Salam..Alhamdulillah, 2 hari yg memenatkan sudah berlalu..2 hari jd mak pacak kt tgh padang..aduhai...sabo je la..nsb baik la sy ni pelajar Unisza yg baik n ikut arahan...cehhh..

1st berbaris tgh pns coz sempena perasmian hari konvo..2nd, berbaris sempena Hari Malaysia..hurmmm... hitam sudah muka...tp bgsnya time berbaris hari Malaysia tu, xberbaris pon, smpi je trus g jenjalan kt gerai2 kt tapak konvo, wt hal n kepala sndri..hehehe..nakal sungguh...lantak la pe jd kt atas stage tu...org nk bebel ke, nk nyanyi ke, nk berlakon ke, pancaragam ke...layannn

Yup, setakat thn ni je la terpacak raikan student2 nk konvo, perasmi pe sume...tobat dh 2 thn cm ni.. InsyaALLAH, next year org len plak yg terpacak nk raikan sy..hehehhe..InsyaALLA.Aminn

Belon berterbangan slps perasmian..membazir je..huhuhu
Jom mai UniSZA
Lihat...sume berpayung...mane sy yer???
mogok xnk g berbaris..hahahaha..poyoo

Friday, September 16, 2011

Jadi ''CETI'' lagi..

Salam Hari Jumaat yg penuh barakah..Salam hari Malaysia... Alhamdulillah, sudah seminggu di sini... mcm2 yg baru, muka budak2 baru, ragam2 baru, peraturan2 baru, dpt blok baru, lec baru, kelas pun ada yg baru..hehehe..kwn2 pun dgn penampilan yg baru..ada yg mkin cntik, mkin slim, mkin sihat n mcm2 lg lah...bnyk sgt nk citer...

Saya?? ada org kata sy mkin susut..''susut'' bukn kurus yer...hmmm, ye ke?? mayb coz sokmo xde selera nk mkn. Duk rumh n kmpus, serupa jer.. tp berat still maintain..kurg 2kg jer kot...bdn jer cm susut sikit kot..org kata laaa, baju raya aritu pun size S..XS pun lh jgk but xselesa la..hmmm, pkai bju bsr2 dh blh msuk lg sorg dlm bju 2..hehehe..mcm2...actly..bkn nk cite psl ni...nk cite psl jawatan baru..hmmm

Sem ni naik lg nama jd "CETI" halal...aduhai...lemah btol bile bab2 pegang duit ni..pesal lah diaorg suka sgt suh jd ceti claz ni ek???? mayb sy banker ker??? or sy ni ceti yg jns xg serbu bilik org kutip hutg or sy ni lmh lmbut kot..heheheh..ceti yg baik katakan...ahahahaha..perasan tahap karma..

Di hari pelantikan je terus dpt duit..bgs2..ada kemajuan..xpyh kne wrning ke pe...faham2 sudah..hope setakat ni je lah jd "CETI" utk kelas...mls dah.. jd akauntan ber"gaji" xpe..xpun keje2 cnsultant syariah kt bank2 ke...cehhhh.. InsyaALLAH...aminn

hari ke-2 kuliah di claz yg baru...msh berbalut lg kerusi n meja tuuu...
cik "ceti" n friends

Tuesday, September 13, 2011

Ceritera Raya 2011/1432

Salam...15 Syawal 1432..msh raya lg kan??? so, di kesempatan ini, Cik Rai ingin mengucapkan...

"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI"

Cik Rai Mohon Maaf Zahir dan Batin kepada semua yg menjenguk n membaca entry2 cik Rai kt sini...yg kenal ngan Cik Rai.. n sesapa sajalah yg mungkin cik rai ada buat salah yg secara sengaja or xsengaja...Mohon maaf ye..Moga kita semua di Rahmati olehNya selalu..Aminn..

Syawal kali ni adalah syawal yg ke-10 tanpa bonda tercinta...rindu sgt pada bonda....tapi sy masih di kelilingi insan2 yg tersayang, bapak, adik beradik n sesiapa shj yg menyayangi diri ini..

Kenangan Raya bersama Bonda n ayahanda-1996
Bonda n Ayahanda bersama cucu2 nya...Memory hari raya thn 2001
(kali terakhir raya bersama bonda)

- still mencari gmbar kami 16 org adik beradik bersama bonda n ayahanda pada hari raya 2001-

Walaupun raya tnpa bonda tersayang, Alhamdulillah..raya kali ni still meriah..mana xnya, every year ada je bertambah.. kalau bukan anak sedara/ cucu, menantu..hehehe... walaupun raya tnpa menantu baru...stilll meriah family cikgu sarun ni...

Ini lah hasil klik sana n sini..DLSR, Nikon, SE n mcm2 brand lg yg xdpt dikenal pasti..yg pntg terbaekkk..=)

3 bujang yg sudah berpunya...hehhehe =)
sebahagian adik beradik, ipar duai n cucu yg ada di pg raya..=)
kami keluarga besar..=)

Raya belum habis lagi..baru 5 hari di terengganu....sy dh rindu kg halaman, family semua, suasana raya yg baru berlalu...seronok.. waaaa... rndunya...



Monday, September 12, 2011

TQ MR.N =)

Salam..Alhamdulillah...3 hari sudah di bumi terengganu...xbnyk bezanya...still sama...yg bezanya cuma balik kali ni ke kampus Mr.N yang hntar selepas mendapat restu n lesen pelepasan dr family...hehhehee..bukan mudah tu.. Dari Johor ke Terengganu...jauhhh...

Family kata, untung sy ada org snggup hantar.. cuma kne pndai2 jga diri, maruah n nama baik family...Yup, i know that...lg2 nk berjalan jauh ni, xkn nk wat dosa kn..Nanti Allah bg bala baru tau...Nauzubillah...

Sepanjang perjalanan kami, semua ok...lncar n mudah je...Alhamdulillah, kami selamat pergi dan .. Mr. N sy pun selamat smpi kt rumah dia kt kajang tu...tu yg di harap2 kn sgt...hati xsng bila dia xsmpi rumah lg..tp Allah peliharakan Mr.N sy...syukur sgt2..

Spend masa ngan Mr.N..Jumaat n Sabtu...teman dia cari kopok lah..tu je kot..yg len xdpt la coz kekangan masa n diri sy sendiri yg xdpt nk bw Mr.N sy ni jalan2 sgt..sian dia...Mohon maaf sgt2 ye awk... nk wt awk gmbira smbil bercuti kt Terengganu ni x kesampaian la...makin wt awk sush ade la...nk lyn karenah sy yg mcm2 slama 2 hari tu...hope awk maafkn  sy ye...

Yg perlu kita ingt ialah 10/9/2011 tu..adalah utk kali pertamanya kita 'amik gmbr berdua'..opppssss... bkn dekat2, bkn kt tmpt sunyi n sgla yg bukan2 k..itu pun slps 6 bulan berhubungan...selama ni jumpa kita xpernh amik pic sama2 kn..hehehe.. sy ingat mampu bertahan smpi kahwin nnt...huhuhu..nasibla awk Mr.N...pic sy sume poyo2 n hudus blaka...hehehe..nasib awk la...

Ape2 pun...sy berterima kasih kt awk sgt2 coz sanggup luangkan masa, tenaga n segalanya utk hantar sy pulang ke kampus...Tq sgt2 yg xterhingga...Sayang la kamu..hehehe.. n family awk jg yg bg saya pinjam awk untuk 2 hari...hehehe..Hope berhubungan ni berkekalan hingga akhir hayat..Aminn

hehehe..klik sana..klik sini...

Lepaskan Rindu Itu

Salam Syawal...Alhamdulillah, msh berkesempatan  menjenguk blog yg agak terbengkalai ni... Waaa..rindu sgt2 lah...mane xnya. blog ni la jd tmpat nk lepaskan rindu kt org2 yg sy sayang, yg jauh di mata, tempat meluah rasa, suka n duka serta cerita2 hot..cewahhh...disebabkan kesulitan n kesebokkan diri, so xdpt nk post ape2 entry... InsyaALLAH, lps ni mgkin sempat..hope gtu lah yer..

Rndu kat blog, rndu ngan family...rindu ngan Mr.N walaupun baru 2 hari berjauhan..huhuuhu..mampukan hati ini menanggungnya??? InsyaALLAH..sy kuat...hehehe..smga niat yg ikhlas untuk memulakan semula sesi pembelajaran ini diredhai dan di restui.. Smga di permudahkan ALLAH segala urusan dan perjalanan hidup...

To be continue......nantikan cite2 menarik sy yer...


Saturday, August 27, 2011

Rindu pada Bonda..='(

Salam 27 Ramadhan...lg 2 hari menjelang raya...Hmm..cepatnya..
Tetiba hati ni teringatkan sesuatu...waaaa...rindunya kat arwah mak... untuk kesekian kalinya beraya tanpa bonda tercinta...terkenang2 persiapan raya dulu tatkala masih bersama arwah mak...meriah..sungguh meriah..
Sekarang??? meriah jugak cuma sesuatu yg menjadi kemestian utk ada setiap menjelang raya hasil air tgn mak dh xdpt nk nikmati lagi...tu yg menjadi kurangnya kemeriahan hari raya sekarang..sedihnya..rindu sangat...

Rindu sambal grg mak, lontong dr daun pisang,lepat,kerepek pisang,inang2, kek marbel n bahulu gulung, rempeyek...n mcm2 lg lah..huhuhuh..





Ptg ni, InsyaALLAH blik rumh simpang..xde sape lg...mayb sy n abg jer..waaaa, sdhnya...nk tggu kepulangan adik beradik yg lain,mayb isnin kot..aduhai..jadi suri rumah...ibarat ibu yg menanti anaknya pulang... InsyaALLAH, raya ni still meriah even tanpa arwah mak...bapak masih ada di sisi kami pg raya nnt...

Thursday, August 25, 2011

Pencen Sudah!!!

Salam...Alhamdulilllah. lg 4 hari nk berpuasa...cepatnya masa berlalu kan..blum puas rasanya menikmati ramadhan..Hmmm...Alhamdulillah, katanya mlm 23 Ramadhan aritu... mlm Lailatulqadar...yer ker..??? tp still blm blh wt kesimpulan lagi selagi xhbs Ramadhan....

Bkn pe lah, mlm 23 Ramadhan tu, mcm len mcm je satu hari tu... Alhamdulillah, Allah kejutkan sy pagi tu..untuk bertahajud kot..heheheeh..andai mlm tu Lailatulqadar, syukur yg amat2 lah coz menjadi slh satu insan yg terpilih untuk memanfaatkan n merasai mlm yg di nanti2 tu..InsyaALLAH..Tadarus Aq pun dh khatam..Alhamdulillah.. dpt lagi khatam Ramadhan thn ni...

ni la hasilnya...kuih suji badam. oat, conflakes, choc chips, makmur, semprit, tart gulung, bdm terap...yum yummm

Harini..pencen sudah...pencen tender wat kuih...hehhehe.. hasilnya.. berbaloi2..upah dapt, kuih raya pun berbalang2 dpt ...as a upah la tu...hehehehe...blh wt balik kg..hasil tgn yg comel ni..wawawaaa....
Yg still xsettle lagi jahit baju la...adodoi..mls plak tetiba nk jahit..nnt tinggal 3 psang je..huhuhu..dh kurg 1..alahai, xcukup ek??? huhuhu.. wait n see je lah siap or x..one more...plan nk wat kuih ngan akak lum terlaksana lg..aduhai...ngadap kuih lg nmpknya....=P


Tuesday, August 23, 2011

Suka Dlm Rajuk

Salam... Alhamdulillah...Semalam....22 Hb Ogos = 22 Ramadhan .. 
harini dh 23 Ramadhan 1432 H

"Selamat Ulangbulan Perkenalan ke-6  Mr.N =) " = 'hepi Belated Monthsary " hehehe (lewt pblish kt sini)

Ucapan kali ni awl sikit sy ucapkan kt Mr.N coz mlm tu sy tdo awl..hehehe..w'pun kata Mr. N sy ngelat...ahhh, sukati lah..hehhehehe..sy penat la mlm tu..w'apa pun, syg tetap bersyukur kerana perkenalan itutelah melahirkan satu ikatan n perhubungan yg indah..hehehe..Moga ianya berkekalan...Aminn

Then, sy hepi jgk coz mlm tu jgk, mlm 23 Ramadhan tu sy khatam Aq..Alhamdulillah, dpt lagi khatam utk Ramadhan thn ni...Mga Ramadhan thn hadapan insyaALLAH dpt lg khatam...

1 more sy hepi2 sgt2 coz kiriman kad sy dh selamat smpai ke tgn Mr.n sy ptg 22 Hb tu...Alhamdulillah...sy dpt rasakan Mr.N hepi dgn kiriman tu...harap begitulah...xsabar nk jalan2 ngan Mr.N hjg minggu ni..nk teman dia cr barang raya...=)...tapiiiiiiiii..

kad raya utk Mr.N sy  =)
Kegembiraan tu tercalar sikit..hmmm, ni gara2 tertinggal hnset time buka...bkn sy, tp Mr.N..caused sy majuk ngan dia...mana xnya, sy msj, miscol pe sume xde respond lgsg...dia xtau ke sy risau sgt2 pasal dia time tu??? hmm, lama plak kali ni sy majuk...smpi melarat2 ke esok harinya..hmmm..dia bg tau pasal kad raya tu pun sy xhepi lgsung w'pun pd hakikatnya, andai dpt tau dia dh dpt kad tu, sy lah org yg plg gembira..tp, sy terus xhepi..hmmm..Mga lps ni xjd lg lah bnd2 cm ni coz sy nk setiap perkara yg m'gembira'n sy or dia.kitaorg dpt di kongsi bersama2.. tu jer... Oklah..selamat meneruskan ibadah puasa semua...


Monday, August 15, 2011

di sebalik...2 minggu Ramadhan

Salam..Alhamdulillah...tiba sudah pertengahan Ramadhan...cma bacaan al-Quran lg 1 juzu' nak tiba pertengahan al-Quran...InsyaALLAH, mga diteruskan semangat untuk menamatkan pembacaan untuk Ramadhan thn ni dan istiqamah melakukannya walaupun bkn di bulan Ramadhan ...InsyaALLAH

Hmm, lama dh bercuti,blog ni pun terbengkalai sudah... everyday bukak cma xsempat nk tulis pape even bnyk story nk cite ni..hehe..duk rumah selepas tamat praktikal..kejenya??? hmm, mcm2...pntnya...mcm org bekerja.. thn ni pulak, sepanjang Ramadhan setakat ni, di uji Tuhan dgn cuaca yg panas terik...

pg sy dipenuhi dgn aktiviti membuat kuih raya...heheheh..setakat ni lbh kurg 5 jns biskut raya siap..bkn sy pnya la.. just tolong jiran yg berniaga wat kuih raya jer..hehehe..sy tumpang sekaki laa..hehhe..Alhamdulillah, semua berjalan lncar... ptg?? berehat, tido..= P, buat juadah berbuka, g bandar cari brg2 persiapan utk raya yg xsettle2 lg.. adodoi...cptla raya, slagi xraya, selagi tu lah ada je yg xcukup..hehehe..pmpuan...

lg satu kje sy, melayan si cincit ni..hehehe. jgn ckp xpnt nk melayan karenah budak ni...mkin beso, mkin bijak n mkin mcm2 dia wt...sampai xlarat mama, baba, acik, abg n kakak dia nk melayan..keje 24 jam ngemas rumah...adoiii..parah2

~ si cincit - mohd faris ~


Sdg senyum2 tgk pic si faris ni, ada kesedihan di situ..yup.Harini, hmpir 1 hari sunyi tnpa Mr.N..pdhal dia dh dkt pun dgn sy, cma keadaan xmengizinkan...sdih jgk..tp, xpelah, sy xkisah pun..sblm2 ni. tiap hari dia temankan sy kn...msa ni lh dia nk bersama family dia, brht di kg halaman...melayan karenah family yg sekali or 2 kali je jumpa dlm sebulan...xkn la sy xblh berenggang sikit dgn dia kn??? w'pun blh nk kata sebulan sekali je blh jumpa dia...ok lah tu kn...dr kne tinggal berbulan2..xsanggup sy...huhuhu..hope dia baik2 shj.....=)

Ok semua...selamat meneruskan ibadah puasa....=)



Monday, August 8, 2011

i have a dream

Salam...Alhamdulillah, msh dpt mengukir sesuatu di sini...wat tatapan di lain hari..hehehe...masuk 8 Ramadhan... Alhamdulillah...msh bersemangat...smga semakin bnyk amal yg akan diisi di bulan yg penuh barakah ini serta istiqamah dlm melakukannya walapun bukan di bulan Ramadhan...InsyaALLAH

Nak cerita pe yer??? yup, pasal mimpi semalam n beberapa hari yg lalu....mimpi sy ni agaklah  pelik, mustahil n kelakar.....

1st...sy mimpi yg agak me.nyedihkan bg sy sebagai salah sorg peminatnya...sy mimpi Maher Zain meninggal dunia...bgn2 jer cm terkejut n siangnya tu, sy siap cari lg kat paper or internet btl ker???? cm rasa sdh sgt andai btl lah apa yg sy mimpikan tu...dan sy seperti tertanya2, sy ni bermimpi or memg betul berlaku??? hmmmmm...Alhamdulilah, bkn rupanya...hanya mainan tidur....

2nd...sy mimpi kwn lama sy..kwn ker??? whatever lah..huhuhu.. yup, dia yg baru khwin beberapa minggu yg lalu.... dlm mimpi tu, dia kahwin kt rumah sy, pakai bju colour fevret sy, tp simple sgt...ada sanding2  jgk...sy siap menepung tawar kwn sy n pasangan dia tu.... tp, pling kelakar n xlogik nya, dlm mimpi ni dia as MY BROTHER-IN-LAW....that mean???? hahahaahha...pesallah blh mimpi cm tu plak...adodoiiii....

Tu jelah kot mimpi yg pd sy agak pelik n kelakar..huhuhuh...alah, sume tu just mainan tido jer... nk tido tu bnyk2 lah doa n mohon perlindungan Allah yer, mga xmimpi yg bukan2..hehehhe....mga mimpi2 ni xdtg lagi...

Friday, August 5, 2011

5 Bulan

Salam...Alhamdulillah, dh masuk hari ke-5 berpuasa.... beberapa hari ni, dingin je...hujan sokmo w'pun xbape lebat.. Syukur...hujan rahmat di bulan puasa....

Yup, 5/8/2011...Sedar2 jer..menghitung hari2 yg di lalui..Alhamdulillah, sudah 5 bulan...hehehhe..syukur sgt2... 


"Happy 5th Monthsary Dear~For Our E-Day.."
Sayang kamu....semoga ikatan ini berkekalan hingga akhir hayat..Aminn

Kasihan Mr.N saya harini...kepenatan....mga kamu kuat,sabar dan bersemangat meneruskan hari2 mendatang serta di permudahkan segala urusan dan perjalanan hidup..Insya ALLAH =)

Wednesday, August 3, 2011

meet u..

Salam... 3 Ogos 2011 = 3 Ramadhan 1432..

Selamat ulangbulan pertemuan yg ke-5 cyg... 
Syukur Alhamdulillah, di temukan bersama kamu...

Pertemuan kali pertama yg hanya beberapa minit...namun sgt bermakna..
Rasa ingin kembalikan saat2 itu...sudah 5 bulan berlalu saat itu..

Mga pertemuan pertama itu menjalinkan suatu ikatan yg kekal selama2nya dr saat itu hingga pengakhirannya...InsyaALLAH

Masjid Sultan Mizan Putrajaya- tempat pertemuan kali pertama kami..3/3/11 =)

Tuesday, August 2, 2011

Nak LARI Lagi....

Salam....Alhamdulillah, berkesempatan mencoret di sini lgi... Hmmm, kt rumh jer...kebosanan..keseorangan.. kepanasan n kerinduan kt Mr.N... sumpah..rindu kt dia... xpuas jumpa kelmarin..sape suh sy wat hal aritu? kn dh xdpt nk citer mcm2 ngan dia.....huhuhuhu..

Harini kuar amik i/c kt JPN, tgk i/c..comel lah jgk pic sy ni..cehhh perasan..even kecacatan  kt muka ni jls n nyata nampaknya..huhuhu...redha je lah...syukur, Mr.N terima sy yg xseberapa ni seadanya... InsyaALLAH, sy pun terima dia seadanya...

Kelmarin, pas kuar ngan Mr.N, dia antar sy kt rumh kg, lama rasanya xblik rumah kg...pas merayap sana sini, petik rambutan, pulasan keliling rumh, mkn durian pe sume..hari last blh mkn siang hari..cehh..balun hbs2an..

Time rht2, tgk brg kat bilik, selongkar sana sini, jumpa pulak "harta karun" ni...my maddle time sek menengah dlu...wahhh..ade lg tersimpan rapi dlm box ni...almaklumlah, nk masuk almari kt ruang tamu, dh xmuat...kne tunggu rumah sendiri..hehehe..plg bnyk maddle lumba lari pnya...hehehe

Teringat dulu2..terpikir smula.."Kuat lari jgk aku ni..xpadan gemox".. hehehe.. jgn pndg sebelah mata tau..lari2 jarak jauh ni, every year msti muka ni..team sy siap org dh kenal...even jaguh kampung jer, xhebat mane pon smpi masuk mssd or mssj..hehehe.. blh la wt tambah mata rumah sukan..heheheh.. rentas desa pun, 2 thun jer kot x msuk senarai...1st time msuk jer no.2..hehehehe...

Skrg?? hmmm, xtau lah still kuat lari lg or x...lemak mcm berketul2 jer dlm bdn ni..hehehhe...nantilah try men lari2 ngan mr.n...hahhaha...=P


= )

Ramadhan Kareem...

Salam...Alhamdulillah..dpt bertemu Ramadhan lagi...2 Ramadhan 1432 hari ini....Untuk kali ni, berpuasa di Johor bersama family setelah beberapa tahun berpuasa bersama kwn2 di tempat bermusafir...hehehehe..

Walaupun buka puasa pertama xdpt berbuka beramai2 bersama family seperti puasa2 yg lalu, tp still meriah...cuma knp bulan puasa thn ni xterasa sgt zupp nya...huhuhuhu..harap sgt ibadah sepanjang bulan ni xla berkurang ke ape yek.. InsyaALLAH..mga dpt di manfaatkan bulan yg mulia ni sebaik2 nya...

InsyaALLAH andai dipanjangkan umur, puasa thn depan n seterusnya...berpuasa bersama family..."family baru".. cehhh...ok lah...selamat menjalani ibadah puasa dgn sebaik2 nya..Aminn


“Sesungguhnya syurga itu mempunyai sebuah pintu, disebut “rayyan”.  Akan diseru pada 
hari qiamat: “ Mana orang yang berpuasa?”. Lalu bila orang yang terakhir dari mereka 
telah masuk, maka pintu itupun ditutup”. 
 (hadis riwayat Bukhari dan Muslim) 


Saturday, July 30, 2011

Selesai Sudahhh

Salam 29 Syaban...Alhamdulillah..berakhir sudah latihan praktikal sy jumaat kelmarin...Baru sempat menjengah blog ni...winduuuu laa...

Minggu akhir praktikal ni, bnyk keje pulak smpai xde masa lgsg jenguk laptop, online..why??, bebudak praktikal yg tinggal just 5 org je, so, jd rebutan la..hehehe.. cehhh...akibatnya, tiap mlm jam 11 lbh dh tido..kekadg pas mgrb pun dh lepak sgt, dh nk lelp je rasa...ni baru praktikal...blm keje btl..huhhuhu...pasni lh la qada' tido ek..hehehe....eh cik rai..kan xelok bnyk tido time pose...huhuhu..InsyaAllah, mga xbegitu..hehehe

Walau apapun, Syukur yang amat sgt coz sepanjang perjalanan praktikal ni, semua berjalan lancar...w'pun ade kenangan suka, duka, pahit, manis....yg pasti semuanya akan tersemat di hati ini....InsyaALLAH...mga yg baik dijadikan tauladan n yg buruk di jadikan sempadan dan iktibar dlm hidup...

Terima kasih yg amat sgt lah wat sume kwn2 praktikal yg dr U yg sama or berlainan, yg pati korang memang the best la...Syukur dpt sama2 berpraktikal dgn korg sume....

Wat staf2 pejabat kadi Bp yg semuanya baik2 belaka...melayan sume budk2 praktikal ngan baik... kene marah, tegur pe sume, normal la kan...tp xde lah smpai bw ke lubuk hati....hehehhe.. pd saya, semua ok.. sy hepy sgt2 berpraktikal kt situ..Alhamdulillah...Mga jasa kalian mendapat ganjaran yg terbaik dr Allah..Amin

Esok??? waaaa...Xsabar menanti esok laa ....nk melepaskan windu kt Mr.N..rindu nya kat dia...serius... insyaALLAH jumpa lg time raya kot...hmm..

InsyaAllah...lusa akan start berpuasa...mga Ramadhan kali ini lebih bnyk di disi dgn amal ibadah yg mendekatkan diri kita kepada ALLAH..InsyaALLAH.........Salam Ramadhan al-Mubarak

~ praktikal time ~


Friday, July 22, 2011

5 month

Salam...Alhamdulillah...masih diberi kenikmatan oleh Allah Taala utk terus menikmati segala nikmat2Nya yg tidak terhitung...

Alhamdulillah, syukur padamu Ya Allah, hari ini cukup 5 bulan pertemuan antara sy n Mr.N...baru 5 bulan yer??? cm rase dh 5 tahun..hehehehhe.. Alhamdulillah...kami masih setia dlm perhubungan ini...


" happy 5th monthsary mr.n"

"Ya Allah..Ku mengharapkan padaMu agar insan yg kau hadirkan untuk diri ini berkekalan menemani hidupku hingga akhir hayat kami...Bersyukur pdMu Ya ALLAH kerana mengaturkan pertemuan ini dan hambaMu ini mengharap padaMu agar kau peliharalah serta redhailah  perhubungan ini sehingga pengakhiran yg kami harapkan...Semoga tiada perpisahan dlm pertemuan ini melainkan MATI.. InsyaALLAH Aminn"


Tuesday, July 19, 2011

CinTa MuKa BuKu

~CINTA MUKA BUKU~
by- najwa latif

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku

~ dedicated by Mr.N: 18 Julai 2011 via yahoo mail ~


tq cyg for this song...walaupun kita bukan di temukan melalui 
'muka buku'...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...