Wednesday, December 1, 2010

OnE MoRe!! :p

Salam semua..

Pg 1 Disember yg nyaman..sejuk...diiringi hujan renyai...
Menyebabkan kelopak mata ini semakin layu n kuyu...NGANTUK!!

Proses mencari sesuatu yg blh menghilangkan kekuyuan n kelayuan mata ini..
Sbb tu, memilih utk menulis blog sat...setelah hmpir 3 hari membiarkan blog ini sepi tnpa entry2 baru..
Membaca buku time sejuk2 ni sgt3 lah membuatkn mata ni nk tertutup jerk..huhuhu
Mandi,solat dhuha,breakfast,kemas katil,buka buku...semua dh settle..
baca, menghafal n revision je x hbs lg..huhuhu...OMG...help me!!

Sedar x sedar...esok..last paper!!..Bahasa Arab II...then..balik kg...YAHOOOO!!!
Adoi...memg best bile sebut last paper..but bile pikir subjek Arab, 
Agak kecut sikit coz...sy ni x brape pndi sgt Arab...
Maklumlah org Jawa, Melayu,Malaysia..huhuhu..alasan..cehh...

Bljr Arab nk dekat 10 thn pun..still lemah..x expert speaking Arab...hehehehe
Tp x pernah la Fail paper Arab..paling2 teruk pun D+ kot..adoi....malu2..
Tu pun time sekolah dulu..tp pernah gak dapat A tau...heheheh..
Skrg ni..lg bnyk subjek in Arabic...adoiii...kne improve diri ni..x lh nk main2..

Patutlah, Allah x pilih sy utk b'sekolah di sek Arab sblm ni cm kakak2 n abg2 sy yerk...
Agak2 nya, kalau sy sekolah Arab dr form 1 dulu..
mayb skrg ni dh smbg stdy kt Mesir or Jordan or Maghribi or Madinah or.....
cehhhh...berangan x sudah..hahaahaha :p

Ape2 pun...x kisah lah belajar ape pun n kat mane pun..
Yg penting pasang niat semua itu dilakukan kerana ALLAH..
Semoga beroleh ilmu yg barakah n diredhai ALLAH sgala usaha kita..

Semoga esok, sy dpt jwb ngan tenang, lancar n mudah serta faham setiap apa yg disoal...
Dan..paper Arab ni x lah sesukar paper Kajian Teks Fiqh semalam..huhuhu :'(


Jami' Durus+ Syaza' Uruf+ 3 buku rujukan tmbhan..wajib baca sume!!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...