Saturday, October 1, 2011

~ Tamat di sini ~

Salam... 1 oktober 2011..
harini, hari terakhir menulis di laman blog ni...why???
sy dh created blog baru coz blog ni ada prob..
so, after that, sila la ke link ni-----> cikrai89.blogspot.com
dan follow la yer...

anyway, even dh de blog baru, blog ni xkn di padam...coz syg sgt SAYANG blog ni..
Blog ni di hasilkan kerana "sesuatu"...
so, jasanya sebagai tmpat meluah rasa hati selama ni akan sy kenang smpi bile2..
So, xkn di padam blog ni..n blog ni pun cantik di pandangan sy...sbb tu sy syg..

Entry2 kat sini pun still ada kt blog baru...so, sukati nk tgk yg mana..
Cuma blog baru lum di solek pape lg...baru lahir kan..hehhee.
InsyaALLAH ada kesempatan, blog tu pun akan cantik jg..InsyaALLAH...




Friday, September 30, 2011

Raya 4 in 1

Salam..Alhamdulillah, berkarya lg di sini... haaa, karya ker?? huhuhu.. Yup, dh masuk 1 Zulkaedah 1432 H, mean, tamat sudah Syawal..n lebih tepat lg...Dh habis rayeee....hehehehe..Syukur, kelmarin raya lg..yelah, dh berjaya settlekan hutang puasa n puasa 6 syawal..Alhamdulillah, mga di berkati selalu..Aminn

Naik sem baru jer, kalau pas raya, alamatnya memg bnyk la pegi jamuan raya..sama ada yg berbayar or free of charge..hahah..walau apapun, rasa2 nya this year is a last year utk sy raikan jamuan raya ngan kwn2.. huhuhu..cm sedih tetiba plak..dh la memg tgh sedih ni...cewek nya cik Rai ni...hmmmm

So, mls nk cite pnjg..tgk pic yg berjaya di snap sepanjang sy join 4 jamuan raya bersama kengkawan..best3..

~1st kat rumah clazmate..kak Chik~

Effect "Flash" semata2..huhuhu
laksa penang memg sdp kn dehya?


~2nd- Jamuan Raya MyClaz Syariah 5A~
my beloved clazmate
berucap lah plak.. 
K.A.M.I
Alahai anak kak chik
Alahaiii


~3rd- UnisZA Raya~
Juadah sama je every year..hehehe

~4th- PRISYA Raya~
simple je..hehehe
nombor xbertuah..hehehe
makan sokmo.. 
Juadah yg membuka selera...berbaloiii 


Tq to Tok'in, Waina n sesape yg share pic2 ni..sy abadikan di sini..=)


~ sekian...~





Thursday, September 29, 2011

...air mata itu...

        Air mata itu
Ketika DIA yg dulu,air mata itu mengalir..
DIA yang kini, air mata itu mengalir lagi..dan lagi...

Sampai bilakah air mata itu mahu mengalir dan mengalir...
Adakah DIA dijadikan untuk terus mengalirkan air mata itu..??
Tetapi sampai bila???



Monday, September 26, 2011

Jalan Lambat??

Salam Isnin...Alhamdulillah, hari ni ok even pinggang ni still sakit lg..msh terasa bisa...Hmm, kalau ikutkan jadual, harini claz straight 8pg -1tgh hari..dh terbayang, nk kene duk lama..waduhh, panas bumper, pinggang pon blh berasap n berbisa2 lah gamaknya...

Tp, ditakdirkan arini, pas claz kewangan Islam, n x nk kne jalan laju  coz claz ni agak jauh la gak dr claz KI ni..huhuhu..takut lambat..almaklumlah ustaz strict bab2 lmbt ni..tp, dh smpi pintu claz, tgk claz len, bru nk col, tgk msj, claz xde..g DABS dgr seminar..aduhai..komain la blari td..hmmm..

Tp, bkn nk citer ni pun, nk citer pasal sy yg sejak akhir2 ni asyik ketinggalan je bile berjalan..alahai...kesian x?? huhuhu..yelah, bile berjalan 6 org tu, sokmo sy yg terkebelakang..lg2 bila agak dh nk time claz..memg ketara nmpk sy ketinggalan..aduhaiii, apa pnca ye?? setahu sy, sy lah sebelum ni yg plg jalan laju n memg jalan jns laju xpndg kanan kiri..tp sekarang???????

Hmm, pikir2 blik, sy gemuk ker??? hahaha.. impossible lah alasan tu kot coz sy xla cm tu..cehh..tp, serius sy selalu ketinggalan, kengkwn sy kekadg dh jauh ngan sy, sy terkejar2...aduhaii...time jalan bila kuar ngan Mr.N pun sama..selalu ketinggalan...yelah, nk heret ke, pegang or pimpin xblh...jln beriring jer, tp selalu gak rs diri ni ketinggalan kt belakang...huhuhu..sdhnya..=(

Apesal lah sy sekarang dh semakin lmbt bila berjalan ek?????

????

Sunday, September 25, 2011

dia dtg lagi...

Salam..Alhamdulillah...w'pun keadaan yg kurg mengizinkan skrg ni, tp msh blh nk menulis di sini...hmmm, sht? skrg ni xbpe nk sihat..zahir nmpk sihat tp, batin, hanya Tuhan yg tahu..menahan je...

Ya...'dia" dtg lg dh....sakit pinggang sy ni lah...dh mula bisa sume...since kelas Fiqh Muassir ptg td smpi la skrg ni... mlh mkin bisa pinggang n belakang ni rasa..baring pun sakit...padahal duduk 2 jam je..duduk pun atas kerusi yg agak selesa...Gelak2 jgk time claz td, tp hakikatnya..sdg menahan sakit pinggang n blkg ni..aduhhhh

Xtau pe yg nk di salahkan..postur duduk sy ke?? kerusi? or gaya hdp sy?? kurg minum kalsium??..hurm.. entah la..msh mencari punca sakit ni...mslh nya, kekadang ok, tp selalunya memg dudk lama sikit pasti sakit..aritu blik Jhr-Trganu pun serupa..2 duduk kusyen yg empuk..

Then skrg ni ada penyakit baru pulak..sakit kepala..ni pun satu mslh kt sy..bila dh sakit kepala berdenyut2 cm nk pecah..mcm nk amik tukul ktuk pale ni or hentak kt dinding kuat2..Tuhan je yg tau...sakit pale ni pun kekadg dtg, kekadg ok je..tp bila dh menyerang..memg cm nk nangis..wt ape sume xkena..baring pun xkena.. minyak kapak or minyak angin jgn ckp la...bg botol besar pun, xsmpi sebulan habis dh...

Puas kene bebel ngan Mr.N..sy pun xtau nk kata pe...Kifarah apakah yg sdg Allah beri kt sy ni yer??? bnyk dosa sy kot Tuhan bls sedemikian rupe..Ya Allah, berilah hambaMu ini kekuatan utk menghadapi ujian Mu..
Temukan lah aku dgn penawarnya...Aminn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...